IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
13:30 | 13 юни 2023
Обновен: 23:50 | 28 април 2024

Започва Международният турнир „Руми и Албена“

В 25-то юбилейно издание ще участват състезателки от Австрия, Израел, Кипър, Сингапур, Чехия и 11 клуба от България

По материала работи: Слав Велев
Започва Международният турнир „Руми и Албена“

25-то юбилейно издание на Международния турнир по художествена гимнастика „Руми и Албена“ 2023 ще се проведе в периода от 16-ти до 18-ти юни във Варна.

Организатор е спортен клуб „Чар ДКС“. В турнира ще участват състезателки от Австрия, Израел, Кипър, Сингапур, Чехия и 11 клуба от България. Олимпийската шампионка от Токио 2020 и възпитаничката на СК „Чар ДКС“ Симона Дянкова ще проведе Мастер клас на 16-ти юни.

Главен съдия ще бъде  старши треньорът на СК „Чар ДКС“ Филипа Филипова,  супервайзор - Светла Куюмджиева и секретар -Соня Лазарова. Откриването на турнира ще се проведе на 17-ти юни от 13.30 часа в Двореца на културата и спорта, зали „Младост“, където демонстративно ще участват девойки - индивидуално и ансамбъл.

Турнирът засвидетелства почит към елитните гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова, възпитанички на заслужилата треньорка Мария Чиприянова, донесли многобройни спортни отличия и слава на България и Варна, които загиват в самолетна катастрофа на път за Полша.

 

Коментари

Новини Варна