IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
10:40 | 26 юни 2023
Обновен: 03:38 | 3 май 2024

Юноша на Черно море Тича продължава кариерата си в САЩ

Варненската баскетболна надежда е забелязана от треньорите в университета на Литъл Рок, Арканзас

По материала работи: Слав Велев
Юноша на Черно море Тича продължава кариерата си в САЩ

Снимка: НБЛ

Юношата на Черно море Тича Кристиян Попов ще продължи кариерата си в колежанското първенство на САЩ. Варненската баскетболна надежда е забелязана от треньорите в университета на Литъл Рок, Арканзас (САЩ), където ще продължи образованието си там с пълна баскетболна стипендия.

Попов става част и от Университетския отбор - Троянс, воден за пети сезон от Даръл Уокър. Тимът на Университета Литъл Рок е част от елитната първа дивизия на NCAA - колежанското първенство на САЩ, предаде BGbasket.com.

Баскетболистът е роден на 21 януари 2005 година във Варна, като до момента  кариерата му е преминала в родния му клуб и родния му град. Освен в юношески отбор, той бе и в състава на втория отбор на варненци, които се състезават в ББЛ група А. също така е записал мачове и в Националната баскетболна лига. 

Миналото лято Кристиян Попов бе част от юношеския отбор на България, която участва на европейското първенство, Дивизия Б, в Плоещ (Румъния).

Младият талант е висок 198 см и тежи 84 кг. Играе на поста плеймейкър, а също така и като атакуващ гард. 

Коментари

Новини Варна