IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
11:19 | 11 юни 2015
Обновен: 00:07 | 27 март 2024

Варна домакин на финала по плажен футбол

Три местни тима се пускат в първенството

По материала работи: Борис Проданов
Варна домакин на финала по плажен футбол

Комисията по плажен футбол утвърди програмата и календара за провеждането на държавния шампионат по плажен футбол на България за сезон 2015 г. В първенството участие ще вземат десет клуба от страната, които редовно са подали своите документи и са платили в срок таксата за участие в шампионата.


Регламентът предвижда тимовете да играят на по две квалификации, а най-добрите шест от тях ще спорят в Суперфинала за титлата на страната, който ще се състои във Варна между 4 и 6 септември.


МФК „Спартак“ попадна в предварителна група „А“, срещите от която ще се състоят между 3 и 5 юли в Русе. Съперници на Спартак в тази първа квалификация са отборите на домакините от ФК „Русе“, МАГ (Варна), „Тича“ (Долни Чифлик) и „Заря“ (Цар Самуил).


В група „Б“, която ще се играе в София между 17 и 19 юли са съставите на „Одесос“, „Вяра, Надежда и Любов“ (Варна), КПФФ МВР (Сф), „Искър-2008“ (Сф) и „София Спорт“.


В тези първи две предварителни групи отборите играят всеки срещу всеки, след което за третия турнир в Шкорпиловци се разпределят на две. Първите три отбора от групи „А“ и „Б“ формират първа шестица, а четвъртите и петите втора четворка.


Резултатите от груповата фаза в Русе и София се запазват и в Шкорпиловци първите три от група „А“ играят срещу тези от група „Б“, след което се прави крайно класиране в шестицата.


Първите пет отбора добиват право на участие за Суперфинала на Държавното първенство, а шестият играе среща-квалификация срещу победителя в баражите между отборите заели четвърто и пето място, които ще играят на кръст и победителите ще определят този отбор.


Програма
за държавното първенство по плажен футбол сезон 2015 г.:

Първи турнир    Русе    3 – 5 юли
Втори турнир    София    17 – 19 юли
Трети турнир    Шкорпиловци    7 – 9 август
Суперфинал    Варна    4 – 6 септември

 

Коментари

Новини Варна