IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
15:30 | 10 юли 2023
Обновен: 00:29 | 29 април 2024

Българи спечелиха и трите европейски титли на SENSHI

SENSHI 17 предложи ожесточени двубои и заслужени победи на ринга

По материала работи: Ставри Таргов
Българи спечелиха и трите европейски титли на SENSHI

Международната гала вечер на бойното събитие SENSHI, което се проведе на 8-ми юли, предложи на своите зрители невероятни битки и зрелищен боен спектакъл, разразил се в 18 двубоя. Елитните бойци показаха боен спортен дух и завидни майсторски умения на арената. Пред погледа на K1 легенди и светила в бойните изкуства, любителите на бойните спортове се насладиха на ожесточени и оспорвани битки.

Надпреварите бяха между 36 бойци от 19 държави, а на арената бойците показаха различни дисциплини на бойните изкуства, като киокушин, муай тай, кикбокс и ММА. Двубоите събраха на арената опитни бойци, идващи от всички краища на света, които достойно защитиха титлите, които носят със себе си.

Вижте и пълните резултати от 17-ото издание на международната професионална галавечер SENSHI:

Двубой #1

Кат. 60 кг , правилник: KWU FULLCONTACT

Лувита Гутиерес, Испания vs Монтана Артс, Нидерландия

В първия двубой на вечерта испанката Лувита Гутиерес направи своя дебют на SENSHI срещу победителка в минали издания на SENSHI, нидерландката Монтана Артс, носител на титлата  Rings superfight, October 2021. Дебютантката на SENSHI Лувита Гутиерес надделя с единодушно съдийско решение.

Двубой #2

Кат. 65 кг, правилник: KWU FULLCONTACT

Винченцо Алдоменес, Италия vs Алишер Карменов, Казахстан

Във втората среща от бойната гала вечер, на ринга се изправиха пламенният италианец Винченцо Алдоменес и победителят в KWU Asian Championship, 2022, Алишер Карменов. Двубоят завърши с победа за Алишер Карменов отново с единодушно съдийско решение.

Двубой #3

Кат. 70 кг , правилник: KWU OPEN

Луиш Густаво, Бразилия vs Делян Георгиев, България

На бойната арена и двамата бойци направиха своя дебют в ожесточен двубой, в който победата бе за българския боец Делян Георгиев с единодушно съдийско решение. Българинът е двукратен IMMAF Amateur World Champion за  2017, 2018 година.

Двубой #4

Кат.70 кг, правилник: KWU FULLCONTACT

Такуя, Япония vs Марсио де Хесус, Бразилия

В силния двубой между японеца, носител на множество титли и бразилеца, който и преди е участвал на SENSHI, зрителите бяха впечатлени от невероятните удари и силния боен дух на участниците. Марсио де Хесус  завоюва победа срещу японеца в червения ъгъл от R.I.S.E с единодушното решение на съдиите.

Двубой #5

Кат. 70 кг , правилник: KWU SENSHI

Хосе Мария Кеведо, Испания vs Алесио Малатеста, Италия

Срещата предложи на зрителите впечатляващ двубой, в който двукратният шампион по муай тай на Испания се изправи пред италианеца, носител на титлата MAX Muay Thai Champion. Кеведо не успя да победи съперника си и загуби мача. Малатеста беше победителят в синия ъгъл от 5-тия сблъсък на ринга на SENSHI. Победата беше взета с единодушно съдийско решение.

Двубой #6

Кат. 75кг , правилник: KWU FULLCONTACT

Филип Биениас, Полша vs Мубариз Агмалиев, Азербайджан

Двубоят завърши със зрелищен нокаут в първия рунд за Мубариз Агмалиев. Биениас показа техника и умения, но Агмалиев надделя с категорична победа над полския шампион.

Двубой #7

Кат. 75кг , правилник: KWU FULLCONTACT

Фернандо Мартин, Испания vs Михаил Велчовски, България

На бойната арена на SENSHI, един срещу друг се изправиха испанецът Фернандо Мартин и българинът Михаил Велчовски, където победата бе за Велчовски. И двамата участници са познати на бойната арена. Мартин загуби с единодушно съдийско решение в полза на синия ъгъл.

Двубой #8

Кат. 80 кг , правилник: KWU FULLCONTACT

Доминик Берецки, Унгария vs Дани Траоре, Германия

Унгарецът Доминик Берецки, който е четирикратен шампион на страната си , както и носител на титлата  Superfightseries Champion, загуби от опонента си Дани Траоре. Германецът Дани Траоре, WKU и ISKA шампион в страната, както и носител на световната IKBO титла, демонстрира майсторски умения и много добра подготовка. Той спечели мача с неединодушно решение от съдиите.

Двубой #9

Кат. 80 кг , правилник: KWU FULLCONTACT

Мехди Аит Ел Хадж, Мароко  vs Флорин Ламбаджиу, Румъния

С голям хъс и желание за победа на терена се изправиха двама достойни бойци. Мароканецът, който е - ISKA European K1 Champion спечели двубоя. Румънецът Флорин Ламбаджиу загуби от Мехди Аит Ел Хадж с единодушно решение на съдиите в полза на синия ъгъл.

Двубой #10

Кат. 80 кг , правилник: KWU OPEN

Кевин Руар, Франция vs  Божидар Иванов ,България  

През целия двубой съперниците показаха техничност, бързина и боен дух, но безапелационно победителят беше в синия ъгъл. Българинът е шесткратен национален шампион по ММА в три различни категории. Божидар Иванов спечели битката с единодушно решение на съдиите след края на двубоя.

Двубой #11

Кат. 95 кг , правилник: KWU SENSHI

Якуб Клауда, Чехия vs  Муамер Кан Шахин, Турция

В тежката категория 95 кг. Якуб Клауда показа превъзходство над Муамер Кан Шахин. И двамата се бориха достойно, но в червения ъгъл имаше очевидно превъзходство. Клауда спечели битката с единодушно решение на съдиите.

Двубой #12

Кат. +95 кг , правилник: KWU FULLCONTACT

Абдармин Кулибали, Франция vs Бруно Сузано, Португалия

От самото начало на двубоя двамата бойци демонстрираха отлична подготовка и невероятни техники. Бруно Сузано спечели мача с Кулибали след единодушното решение на съдиите. Португалецът в синия ъгъл е световен ISKA шампион и европейски WKU и WAKO шампион.

Двубой #13

Кат. +95 кг , правилник: KWU FULLCONTACT

Мирослав Вуйович, Черна гора vs  Ненад Косик, Германия

В титаничния сблъсък Мирослав Вуйович не успя да победи техниката и захватите, идващи от синия ъгъл, въпреки отличната подготовка. Двубоят не разочарова зрителите, предлагайки титанична битка, в която съдиите отсъдиха победата за Ненад Косик с неединодушно решение на съдиите след 3-тия рунд.

Двубой #14

Кат. 80 кг , правилник: KWU FULLCONTACT

Еди Руиз, Испания vs Теодор Христов, България

Българинът Теодор Христов, който е носител на множество титли, сред които и интерконтинентален WKF шампион и балкански WAKO шампион, спечели срещу испанеца Еди Руиз, който е световен ISKA шампион по муай тай. Победата стана ясна след края на 3-тия рунд с единодушното решение на съдиите.

Двубой #15

Кат. 70 кг , правилник: - KWU FULLCONTACT

Бруно Газани, Бразилия vs  Само Петче, Словения

Двубоят не разочарова публиката, показвайки майсторски изпълнения и силен боен дух. Газани, който е четирикратен WGP световен шампион загуби срещу словенеца Само Петче. Победата за синия ъгъл беше с неединодушното решение на съдиите.

Двубой #16

Кат. 70 кг , правилник: KWU Full Contact

Ю Хироно, Япония vs Драгомир Петров, България

Невероятна победа за Драгомир Петров! Българинът, който е четирикратен шампион по муай тай за България и носител на титлата WAKO PRO World Champion K1 за 2019 г., се справи отлично срещу своя достоен опонент и донесе европейска титла за страната ни. Победата дойде с единодушно съдийско решение.

Двубой #17

Кат.75 кг , правилник: KWU FULLCONTACT

Адолфо Барао, Португалия –vs Атанас Божилов, България

Впечатляващият сблъсък за европейската титла изправи двама достойни съперници, които предизвикаха бурни овации и показаха висока техничност, добра подготовка и невероятни умения. Атанас Божилов е един от най-талантливите български кикбоксьори, носител на множество титли , а португалецът е негов достоен противник, шесткратен шампион по кикбокс на страната си. Атанас Божилов завоюва европейската титла на SENSHI с единодушно съдийско решение.

Двубой #18

Кат. кг 85, правилник: KWU FULLCONTACT 

Али Ел Амери, Мароко vs  Александър Петров, България

Вариант 1

Българинът Александър Петров донесе третата европейска титла за страната ни. Невероятната победа над Али Ел Амери, Петров беляза след допълнителен четвърти рунд. Александър Петров е WAKO световен кикбокс  шампион за 2015 година, а неговият опонент е WKL шампион по кикбокс в Испания.

Истински боен спектакъл се разрази на арената на единственото по рода си събитие за бойни спортове SENSHI 17. Специалната награда „Нокаут на вечерта“ спечели Мубариз Агмалиев, а „ Боен дух“ грабна Монтана Артс. Отличието за „Най-добра техника“ на SENSHI 17 отиде при от Ю Хироно.

Сред специалните гости на 17-ото издание на SENSHI беше и Такаши Ито, шампион на WMAF по кикбокс в супер полусредна категория и главен изпълнителен директор на най-голямата японска бойна верига R.I.S.E., която осигурява вълнуващо забавление за феновете на спорта и се е превърнала в една от най-популярните кикбокс организации в страната.

Специални гости в бойната галавечер бяха много легенди в бойните изкуства, сред които са световно признатите и дълбоко уважавани майстори шихан Акира Масуда, шихан Франсиско Фильо, шихан Рю Нарушима, шихан Глаубе Фейтоса, заедно с шихан Семи Шилт, шихан Николас Петас, и още много известни имена в бойните среди. K-1 световни шампиони в тежка категория Ернесто Хуст, Петер Артс, Сам Греко, както и първият шампион от веригата „K-1 Max“ Алберт Краус също се включиха в лятното издание като коментатори и рефери на титаничните сблъсъци.

Бойното шоу се излъчи на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com, Sportextra.ro, Tvarenasport.com
и Kyokushinkarate.news.

17-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец", MAX Sport, „България Еър", М Кар Груп - BMW дилър, Rolls-Royce Motor Cars Service и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Коментари

Новини Варна