IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
08:00 | 1 септември 2023
Обновен: 01:49 | 26 април 2024

Приказката за "Левски" в евротурнирите свърши, "Лудогорец" с престижна победа над ""Аякс"

Орлите продължават в Лигата на конференциите

По материала работи: Ставри Таргов
Приказката за "Левски" в евротурнирите свърши, "Лудогорец" с престижна победа над ""Аякс"

Късметът, който помагаше на Левски в мачовете с Апоел Беер Шева и в първата среща с Айнтрахт, приключи. Сините завършиха тазгодишното си участие в европейските клубни турнири след загуба с 0:2 като гост на германския Айнтрахт.

Така Айнтрахт спечели двубоя с общ резултат 3:1 след равенството в София.

Марио Гьотце бе изведен зад гърба на защитата на българите и подаде бързо към непокрития в наказателното поле Джесик Нганкам. Германският младежки национал, който се появи на терена девет минути по-рано, бе точен за 1:0 с едно докосване.

Интересното е, че Айнтрахт стигна до гола с човек повече на терена, тъй като Рикардиньо получаваше медицинска помощ край тъча. Той получи аркада след удар с ръка на съперник, но ситуацията не бе свирена в полза на Левски.

Българският тим се хвърли в атаки в следващите минути, но удар на резервата Асими Фадига бе блокиран. След края на тази атака Айнтрахт организира контра и отбеляза втори гол. В 86-ата минута Нганкам изведе Елиес Шкири срещу Андреев и той преодоля българския страж за крайното 2:0.

Това бе първо поражение на "сините" през този сезон в европейските клубни турнири. Левски спечели два пъти срещу македонския Шкупи, след което отстрани израелския Апоел Беер Шева с равен и победа.

Лудогорец постигна изключително престижна победа над Аякс в Амстердам с 1:0, но в крайна сметка отпадна от Лига Европа, след като загуби първата среща в Разград с 1:4 преди седмица.

Българският шампион обаче ще чака днес жребия за групите на Лигата на конференциите, където ще продължи участието си поне до средата на месец декември. Единственото попадение в мача реализира резервата на "орлите" Матиас Тисера в 62-рата минута на мача.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев остави резерви капитана на тима Кирил Десподов и нидерландския вратар Серджио Падт. Говори се усилено, че Десподов е пред трансфер в гръцкия шампион Олимпиакос, което може да е причината за неучастието му в мача.

Аякс можеше да открие резултата още във втората минута, но вратарят на Лудогорец Симон Слуга излезе предвидливо и блокира удар на нападателя Бриан Броби. След четвърт час игра пропуск за тима от Амстердам направи и Кенет Тейлър. В 20-ата минута удар на Бърнард Текпетей бе блокиран от защитата на домакините.

В последната минута на първата част Аякс поиска дузпа за падане на Стивън Баргвайн в наказателното поле, но съдията Иван Кружляк прецени, че няма основание да отсъди наказателен удар.

Малко след час игра "орлите" откриха резултата и смълчаха публиката на стадион "Йохан Кройф". Резервата Доминик Янков бе изведен отдясно и центрира остро, а друга резерва - Матиас Тисера, бе пласиран най-добре, като не успя да вкара при първия си удар, спасен от вратаря Гортър, но се разписа при добавката - 1:0.

До края на срещата отборът на Ивайло Петев дори опита да увеличи разликата, но покрай вратата стреляха отдалеч Фон Витри и голмайсторът Тисера.

Аржентинецът получи подарък от защитата на домакините, но ударът му премина покрай вратата.

В добавеното време Бархуис от Аякс пропусна да изравни резултата, съобщава БНР.

 

Коментари

Новини Варна