IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
13:00 | 4 септември 2023
Обновен: 12:28 | 28 април 2024

Петима "моряци" получиха повиквателни за контролата с Иран и квалификацията с Черна гора 

Всички футболисти са излезли от школата на Черно море

По материала работи: Слав Велев
Петима "моряци" получиха повиквателни за контролата с Иран и квалификацията с Черна гора 

Снимка: ИА "Черно море"

Петима футболисти, излезли от школата на Черно море, са в националния отбор на България за предстоящата приятелска среща срещу Иран, както и за квалификацията за Европейско първенство срещу Черна Гора, съобщава официалният сайт на варненския клуб.

Селекционерът на трикольорите Младен Кръстаич ще разчита на Иван Дюлгеров и Виктор Попов, които носят екипа на „моряците“, както и на Алекс Петков (Шльонск), Илиан Илиев младши (Кифисия) и Мартин Минчев (Спарта Прага).Любопитното е, че трима от тях са набор 1999 г. – Иван Дюлгеров, Алекс Петков и Илиан Илиев. Дюлгеров, Илиев, Минчев и Попов пък са играли в един отбор в школата на „моряците“, като дори достигат до финал за Купата на БФС през 2017 година, който загубиха от Лудогорец с 1:2.Школата на „моряците“ отдавна дава своите добри резултати. Не е тайна, че броят на футболистите в професионалния футбол у нас и в чужбина, излезли от академията на варненци, е сериозен. За пръв път обаче петима играчи, продукт на футболното училище на „зелено-белите“, са повикани в представителния отбор на България.

Коментари

Новини Варна