IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
15:40 | 8 септември 2023
Обновен: 12:38 | 27 април 2024

България излиза срещу Франция тази вечер във Варна

"Лъвовете" срещат "петлите" в осминафинален сблъсък от ЕвроВолей

По материала работи: Слав Велев
България излиза срещу Франция тази вечер във Варна

Снимка: Спортал

Българският национален отбор по волейбол излиза тази вечер във Варна срещу отбора на Франция в осминафинален мач от Европейското първенство. Началото на двубоя, който ще се играе в Двореца на културата и спорта във Варна, е 20:30 часа.

България остана на четвърто място в групата ще се изправи срещу завършилите на първо място "петли“.

Теодор Салпаров играе последните си мачове за националния отбор, които се провеждат в Двореца на културата и спорта във Варна. Либерото ни е участвал в много славни битки на България и вярва, че днешната срещу олимпийския шампион Франция ще е една от тях. За Салпаров това може да се окаже последен или в най-добрия случай предпоследен мач пред публиката във Варна на европейско първенство.

„Срещу отбори като Франция и Словения мотивацията е друга“, каза либерото ни. „Ние сме отбор, който няма право да подцени никой. Нашата група беше много изравнена, а играехме непостоянно. В един мач сме много добре, а срещу по-слаб – зле. В кръга на елиминациите всеки от момчетата знае залога на мача. Ще дадем максимума. Ако играем добре, не сме обречени. С помощта на уникалните фенове можем да успеем. Пред тях имаме нашите шансове“, смята либерото.

„Трябва да издържим на посрещане и да даваме топката на нашите разпределители, които да разиграят на единичен или разкъсан блок. Цяло първенство чакам да видя началния ни удар. Тренирахме го един месец по време на подготовката във Варна. Потенциалът го има и дано сега излезе на мача“, продължи националът.

Без значение какъв е съставът на Франция, това е европейски, олимпийски шампион. Спечели и Лигата на нациите. Обработват феноменално топката, красота е да ги гледаш как играят волейбол. За нас винаги е било удоволствие и чест да играем срещу съперник, който се отличава от другите. Трябва да излезем освободени и без напрежение. Франция е фаворитът, но дай Боже в един мач да излезе нашата игра и да победим. Не бяха далеч назад годините, когато биехме отборите. На мен това е последното ми Европейско първенство във Варна. Дано имаме късмет. Ако продължим напред, ще е уникално“, завърши Салпаров.

Коментари

Новини Варна