IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
17:00 | 30 септември 2023
Обновен: 23:33 | 28 април 2024

Треньорите на СКБИ „ТИМ“ отбелязаха Европейския ден на спорта в ГПЧЕ "Йоан Екзарх“ във Варна (Снимки)

Това стана с най-мащабната демонстрация по кикбокс, в която взеха участие над 500 ученици и учители

По материала работи: Ставри Таргов
Треньорите на СКБИ „ТИМ“ отбелязаха Европейския ден на спорта в ГПЧЕ "Йоан Екзарх“ във Варна (Снимки)

Треньорите на СКБИ „ТИМ“ Владимир Вълев – Питбула и Жулиян Желев отбелязаха Европейския ден на спорта в Пета езикова гимназия с най-мащабната демонстрация по кикбокс, в която взеха участие над 500 ученици и учители.

Инициативата е посветена на насърчаването на физическата активност сред подрастващите. Европейският ден на спорта в училище се отбелязва всяка година в последния петък на месец септември и дава възможност да се популяризират физическото възпитание и спорта сред повече деца и млади хора, училища и организации; да се изпробват нови видове физическа активност.

Треньорският екип на SENSHI GYM показа базови техники в практикуването на кикбокса – бойна стойка в гард, позиция на краката и ръцете и тяхното синхронизиране, техника при изпълнение на ударите, като включиха и забавни игри за ловкост, бързина и реакция.

Събитието обединява две много важни теми за нашето съвремие – необходимостта от движение, спортна активност и опазването на околната среда. Чрез спортните занимания се развиват широк спектър от позитивни личностни умения и ключови компетентности, необходими не само в образователния процес, но и в социален аспект, изграждат силни и дисциплинирани личности, готови с постоянство и воля да посрещнат предизвикателствата на живота.

Гости и участници в събитието бяха професионални спортисти, треньори и известни личности, свързани със спортната и образователната дейност в град Варна. 

Коментари

Новини Варна