IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
10:40 | 15 октомври 2023
Обновен: 13:43 | 2 май 2024

Две четвърти места и още два финала за България на Европейското по спортна акробатика при възрастовите групи

Днес е финалният ден на надпреварата

По материала работи: Ставри Таргов
Две четвърти места и още два финала за България на Европейското по спортна акробатика при възрастовите групи

Жаклин Стоянова , Димана Костадинова и Маргарита Тодорова

Български състави спечелиха две четвърти места на Европейското първенство по спортна акробатика при възрастовите групи, което се провежда във Варна.

Мъжката ни двойка (11-16 години) Янко Киров/Антон Станчев влезе с втори резултат във финала, но медалът на българските момчета се изплъзна след последното изиграване във финала. Титлата спечели двойката на Португалия пред Германия и Украйна.

Много близо до медалите беше и смесената двойка на България във възраст 11-16 години Мария Съзанова/ Стилиян Господинов. Те също се класираха на престижното четвърто място в Европа. Шампион отново стана Португалия, сребърните медали завоюва Швейцария, а бронзовите - Белгия.

Два български състава се класираха за финалите в състезанията в групата 12 - 18 години и ще се борят за медалите в неделя.

В битката за призовите места в тази възрастова група ще спарят месената ни двойка в състав Кристиян Манолов и Вилиана Костадинова и женската тройка на България  в състав Жаклин Стоянова , Димана Костадинова и Маргарита Тодорова.

15 октомври е финалният ден от 12-ото Европейско първенство по спортна акробатика при възрастовите групи.

От 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна е Европейското първенство по спортна акробатика за мъже и жени и за младежи.

Входът за зрители е свободен.

Коментари

Новини Варна