IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
16:40 | 22 октомври 2023
Обновен: 02:02 | 26 април 2024

В четвъртък решават съдбата на Младен Кърстаич

Търси се нов треньор на националния отбор по футбол

По материала работи: Ставри Таргов
В четвъртък решават съдбата на Младен Кърстаич

Вицепрезидентът на българския футболен съюз Йордан Лечков сподели в интервю за предаването "Арена Спорт" по БНТ, че в четвъртък от 12,00 часа ще има Изпълком. Очаква се ръководителите на родния футбол да прекратят договора с Младен Кърстаич, под чието ръководство т.нар. национален отбор записа историческо дъно.

"Дали ще остане Кърстаич треньор е решение на Изпълкома. Със задача да намери нов треньор се е заел Георги Иванов. В четвъртък ще имате конкретна новина”, започна Лечков.

Трябва да се направи разграничение между професионалния футбол и масовия спорт. В България не е тайна, че имаме демографски проблем. По-голямата част в Германия, Франция, Швейцария, имат повече натурализирани футболисти. Няма как на частните клубове да кажеш какво да правят. Те си правят собствена политика.

От това страда националният отбор, защото не достатъчно български момчета се развиват след 17-ата, 18-ата си година. Трябва да има много по-голяма конкуренция. В Германия, където съм бил, всеки ден бе борба за място в групата. Ако човек си е избрал футбола за реализация, това е достатъчна мотивация да дава повече от себе си и да има постоянство”, добави още Лечков, цитиран от 24 часа.

Коментари

Новини Варна