IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
17:58 | 5 ноември 2023
Обновен: 02:08 | 26 април 2024

Григор Димитров се бори мъжки, но падна

Новак Джокович триумфира в Париж

По материала работи: Слав Велев
Григор Димитров се бори мъжки, но падна

Снимка: Gulliver/GettyImages

Григор Димитров се бори мъжки, но загуби от Новак Джокович в големия финал на турнира от сериите „Мастърс“ във френската столица Париж след успех с 6:4, 6:3. 

Българинът изигра много силен турнир, но не успя да се противопостави на сърбина във финала. Първият сет хасковлията бе пробит, след като допусна много грешки.

Във втория сет нещата стояха по същия начин, а Ноле не остави много шансове за Гришо, предаде Гонг.бг.

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 Срещата започна със сервис на българина. Първото разиграване прати в аут, а след това Джокович удари мрежата и резултатът стана 15:15. Гришо имаше проблеми с вкарването на първи сервис, стигна се до 30:30. Джокович допусна грешка от бекхенд, след това обаче взе точката след най-дългото разиграване до момента - 40:40 още в първия гейм. След това Григор най-после вкара мощен първи сервис и затрудни максимално сърбина, след което успя да спечели разиграването си и да поведе.

1:1 Джокович започна с ас. След това допусна непредизвикана грешка, пращайки топка в аут - 15:15. Сърбинът отново бе неубедителен и Гришо взе точката. И този гейм стигна до 30:30. Григор показа невероятна защита, но в крайна сметка Джокович излезе на мрежата и пусна къса топка, с която българинът нямаше как да се справи. След това той спечели разиграването си след силен сервис.

2:1 Геймът не тръгна добре за Григор Димитров, който още имаше проблеми с първия си сервис. Джокович поведе с 30:15, но хасковлията успя да вкара мощен начален удар и изравни. След това поведе като не остави шансове на противника с отличен форхенд. Последва добро разиграване, при което Гришо контролираше ситуацията и успя да спечели гейма.

2:2 Сърбинът започна с двойна грешка. След това отново не бе убедителен и Гришо взе инициативата с 30:0. Джокович излезе напред и със страхотно воле се върна в гейма. Последва и силен начален удар и 30:30. Ноле успя да затвори разиграването си.

3:2 Българинът също не бе категоричен на свой сервис от началото на двубоя. Геймът стигна до 30:30, а след това Гришо излезе напред до мрежата и притисна Джокович, който прати топката в аут. Така Гришо получи шанс да спечели разиграването си и го направи с добър сервис, който Джокович не успя да върне.

3:3 Григор не успя да се справи със сервисите на опонента си и изостана с 0:30. След това прати и топката в мрежата. Джокович без проблеми затвори подаването си на нула. 

3:4 и пробив за Ноле! Хасковлията продължи да има проблеми с първия си сервис, докато Джокович влизаше все повече в ритъм. Той дори поведе с 30:15 заради пресилен форхенд на Григор. След това първата ни ракета излезе на мрежата и се справи. Българинът прати топка в аут и даде първи щанс за пробив на световния номер 1. До пробив се стигна след грешка на Гришо.

3:5 Джокович бързо-бързо поведе с 30:0. След това без затруднения стигна и до още две точки и на нула затвърди пробива си.

4:5 Григор обаче имаше сериозни проблеми при свой сервис-гейм, въпреки това той успя да поведе с 30:15. Джокера успя отново да изравни след грешка на българина. Стигна се до ново равенство 40:40. Гришо се справи отлично и все пак взе гейма.

4:6 и сет за Джокович! Световният номер 1 поведе в разиграването, но след това Гришо отговори с чудесна атака и изравни. Стигна се до ново равенство 30:30 след разиграване от 33 удара и чудесна игра на първата ни ракета. Ноле вкара силен първи сервис и поведе, но българинът не се отказа и докара гейма до 40:40. Последваха две точки за Джокович, който спечели сета.

ВТОРИ СЕТ: 

1:0 Гришо започна добре втория сет с убедителен сервис-гейм.

1:1 Геймът стигна до 15:15, но след това Джокович пое пълен контрол и поведе с 40:15 след отличен форхенд, а след топка в мрежата от Гришо, той успя да изравни геймовте във втория сет.

2:1 Грешка на Григор даде преднина на сърбина. Той изравни след мощен смаш. Хасковлията успя да поведе след топка в аут от Джокера. Той увеличи преднината си и след това затвори разиграването си.

2:2 Ноле успя да поведе с 30:0, въпреки че сбърка от първи сервис. След това Григор Димитров се върна в разиграването след непредизвикана грешка на противника. След красиво разиграване българинът прати топката в аут с малко и така световният номер 1 поведе с 40:15, а след спечели сервис-гейма си.

2:3 и пробив за сърбина! Гришо бързо-бързо поведе с 30:0. След това обаче имаше проблеми и Джокович успя да изравни до 30:30. Добро отиграване от форхенд обаче даде нов аванс на българския тенисист, след което се стигна до равенство 40:40. Гришо имаше преднина, но след това я изпусна. Нова грешка пък даде шанс на сърбина да пробие. Четвърта поредна непредизвикана грешка подари гейма и пробива на Ноле.

2:4 Джокович успя да затъврди пробива си с гейм на нула. Никакви проблеми за сърбина.

3:4 Нова непредизвикана грешка на Григор доведе до 15:15. Нова такава даде аванс на световния номер 1. Джокович получи нов брейк поийнт. Все пак българинът успя да изравни 40:40. Първата ни ракета дори взе прединина след добра атака и топка в аут от противника. Първият сервис на Григор отново не бе добър, но той вкара не лош втори и влезе в разиграване, което завърши с топка в мрежата от сърбина. Така Димитров взе разиграването си и остана в мача.

3:5 Григор изравни за 15:15, а при следващото подаване Джокович излезе напред на мрежата и успя да матира българина. След това Гришо със страхотен форхенд стигна до 30:30. Той обаче не успя да върне следващия сервис на опонента и отново се оказа изоставащ. Джокович пък запази хладнокръвие и успешно затвори разиграването си.

Хасковлията загуби първата точка на разиграването си, но след това успя да обърне. За съжаление българинът допусна двойна грешка и така се стигна до 30:30. Прекрасен ретур на Джокович м удаде нов шанс за пробив и спечелването на мача. 

Коментари