IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
11:00 | 8 ноември 2023
Обновен: 15:35 | 1 май 2024

С 6 победи и 2 загуби „Хера – Варна” завърза интрига в хандбалното първенство

Това стана след изиграване на първите мачове в зона „Черно море” и в „Б” група

По материала работи: Ставри Таргов
С 6 победи и 2 загуби „Хера – Варна” завърза интрига в хандбалното първенство

С 6 победи и 2 загуби в различните възрастови групи отборите на „Хера – Варна” завързаха интрига в държавното хандбално първенство след изиграване на първите мачове в зона „Черно море” и в „Б” група. Две много ценни победи извоюваха девойките старша възраст  (16 г.) на зоналния турнир в Бяла.

В първата среща възпитаничките на треньорките Димка Предьова и Гергана Ефтимова надиграха категорично „Шумен” с 30:7, а във втория двубой се наложиха над „Васил Левски” (Нови пазар) с 20:13.

„Почти целият мач вървеше гол за гол. В решителните минути в края обаче след няколко отлични спасявания на вратарката ни Симона Черкезова нашите момичета дръпнаха в резултата и взехме заслужена победа”, коментира Николинка Янкова, президент на клуба.

С две победи стартира в новото първенство и тимът на 12-годишните момичета на „Хера – Варна”. В първия зонален турнир варненските таланти надиграха категорично „Кубрат” с 21:13 и „Шумен” с 28:11. От клуба коментираха, че успехът е още по-ценен, тъй като тимът се е лишил през новия сезон от отличната вратарка Виктория Иванова.

„Това момиче, което направи силна година, замина за Испания с родителите си.  Нейното място на вратата зае Иванина Маринова, която се справи отлично, за което помогна и добрата ни защита”, е мнението на Николинка Янкова.

За първа година „Хера – Варна” играе и при жените в „Б” група. В първата си среща младият варненски тим записва успех срещу „Нови пазар” с 19:13, а във втория надиграва в много оспорван мач силния тим на „Бяла” с 29:27. След тежка контузия на вратата на варненки се завръща Жаклин Филева, която се отличава с перфектни спасявания.

В следващите два кръга „Хера – Варна” записва загуби от опитните отбори на „Мартен” (Русе) и „Поморие”.

Интересното е, че в основния състав на жените се включва в игра и опитната треньорка Димка Предьова, добре позната на българската хандбална публика с отличната си игра през годините и с голмайсторските си умения.

„Тя е сърцето на отбора и пример за девойките. Като цяло се гордея от силния старт в шампионата. Много ме радва добрата мотивация”, обобщава клубният президент Николинка Янкова.

Коментари

Новини Варна