IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
16:49 | 17 януари 2024
Обновен: 06:32 | 29 април 2024

Черно море спечели морското дерби

"Моряците" победиха Черноморец Бургас в контрола

По материала работи: Слав Велев
Черно море спечели морското дерби

Снимка: ПФК "Черно мрое"

Лидерът в efbet Лигата Черно море постигна победа във втората си контрола от подготовката си за пролетния дял от първенството. В мач, игран на стадион „Младост“ във Варна „моряците“ победиха втородивизионния Черноморец Бургас с 2:0, като и двата гола бяха отбелязани след почивката.

Първото положение в срещата бе в 18-ата минута, когато Мартин Милушев стреля опасно, но вратарят на Черноморец Димитър Тодоров успя да избие топката. В 28-ата минута Мазир Сула стреля опасно по диагонал, но отново стражът на гостите Димитър Тодоров показа класа и спаси. В 41-ата минута бе първата сериозна опасност за Черноморец. Димитър Жеков бе намерен в наказателното поле на Черно море и стреля без подготовка, но неточно.

В началото на втората част в игра за Черно море влезе новото попълнение на отбора Уеслен Жуниор. В 52-ата минута Александър Веселински стреля много опасно от дистанция, но вратарят на гостите Мартин Шейтанов, успя да избие топката. Уеслен Жуниор бе изведен сам срещу вратаря на гостите в 60-ата минута, но се засуети и не успя да отправи удар към вратата. В 69-ата минута Атанас Илиев проби отляво и центрира, а Уеслен Жуниор пое топката на гърди и стреля, но неточно. Черно море откри резултата в 71-ата минута. Николай Златев навлезе по крилото отляво и стреля по диагонал и вкара за 1:0.

Уеслен Жуниор от непосредствена близост след добавка вкара втория гол за домакините в 78-ата минута, а в 80-ата Алекс Фернандес стреля по диагонал отдясно по земя, но вратарят Мартин Шейтанов успя да улови топката.

Черно море ще се подготвя във Варна до 20 януари, а на следващия ден отборът заминава на лагер в Турция, който ще продължи до 2 февруари.

След завръщането на тима в България, Черно море ще се продължи подготовката си във Варна. 

Контролите на Черно море:

13 януари: Фарул – Черно море 2:0 (в Румъния)
17 януари: Черно море - Черноморец Бургас 2:0
24 януари: Черно море - Слован Либерец (в Турция)
30 януари: Черно море - Днепър 1 (в Турция)
1 януари - търси се съперник (в Турция)
7 януари: Черно море - Дунав Русе и Черно море - Черноморец Балчик
10 януари: Черно море – Добруджа.

Коментари

Новини Варна