IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
10:00 | 19 февруари 2024
Обновен: 00:57 | 27 април 2024

Юлиян Спасов създаде детската школа ФК "Адмирала" в чест на брат си Никола

В нея ще тренират малчугани от 6 до 11 години, които ще се подготвят за ДЮШ на ПФК "Черно море"

По материала работи: Слав Велев
Юлиян Спасов създаде детската школа ФК "Адмирала" в чест на брат си Никола

ФК "Адмирала" е най-новата детско-юношеска футболна школа във Варна. Тя е учредена в чест на големия футболист и треньор Никола Спасов, който си отиде от този свят през 2020 г. Именно Адмирала бе неговият прякор, след като изведе Черно море до Купата на България през 2015 г. Създател на школата е брат му Юлиян Спасов. 

"Още след кончината на брат ми исках да направя нещо за него, той като връзката ни беше много силна. След като заживях във Варна в един момент спонтанно ми дойде идеята за името - "Адмирала". Целта ми е да направя така, че поне няколко деца след време да играят в професионалния футбол. Искам те да се учат на футбол от малки. В школата ще тренират дечица от 6 до 11 години. След това имаме идея и със Станислав Стоянов (бел.а.- директор на ДЮШ на ПФК Черно море) да подпишем споразумение с футболен клуб Черно море. Дай Боже, оттук да излизат деца към школата на "моряците". Ще участваме на зонални първенства", сподели Спасов.

На този етап малките тренират четири пъти седмично. Във вторник и четвъртък заниманията са във "Владиславово", а в събота и неделя - в зала "Владислав" до стадион "Тича". Освен Юлиян Спасов в школата ще има и още един треньор - Никола Събев.

"Много благодаря на собственика на "Комфорт" Атанас Костурков, който ми помогна в начинанието. Той беше голям приятел с брат ми", подчерта създателят на ФК "Адмирала".

Юли Спасов е бивш футболист със солидна кариера в няколко български и португалски отбора, а от 2017 г. работи като треньор на подрастващи.
Той и децата поднесоха днес венец на паметника на Никола Спасов, който се намира пред стадион "Тича".

Преди това Юлиян Спасов изпрати Илиан Илиев и футболистите на Черно море за Разград и им пожела победа в утрешния мач с Лудогорец както и успешен път към титлата на България.

Коментари

Новини Варна