IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
09:40 | 28 февруари 2024
Обновен: 19:24 | 13 май 2024

"Спартак" Вн отпадна от турнира за Купата на България, но показа стойностна игра

Соколите загубиха от канарчетата с 1:2

По материала работи: Ставри Таргов
"Спартак" Вн отпадна от турнира за Купата на България, но показа стойностна игра

Ботев Пловдив срази с 2:1 Спартак Варна в първия ¼-финал в турнира за Купата на България. Хората на Душан Керкез доминираха на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив пред вярната си публика и напълно заслужено се класираха за полуфиналите в надпреварата.

Успехът над кандидата за промоция в Първа лига изковаха Самюел Акере и капитанът Ивелин Попов. Първият откри резултата в 22-ата минута, а Попето реализира попадението на успокоението в 72-ата минута. В 87-ата минута Ахмед Ахмедов реализира за варненските „соколи“, давайки надежди в края, но не се стигна нещо повече.

Преди началото на срещата Ивелин Попов получи наградата си за „Футболист №1 на Пловдив“ за 2023 година.

Очаквано двубоят започна с натиск на „канарчетата“. Домакините пробваха удари чрез Укаки и Конте, но не принудиха бившия им вратар Георги Георгиев да показва класа.

Варненци отговориха с неточен изстрел на Ивей Ромееш. Малко след това той затрудни стража на пловдивчани.

Ботев Пд откри резултата в 22-ата минута чрез Самюел Акере. Той нахлу отдясно и матира Георгиев от дъгата на пеналта, като стражът на „соколите“ не успя да се намеси по най-добрия начин и кълбото влетя в мрежата му – 1:0.

Малко преди почивката Виктор Митев профука нова добра възможност за тима от Втора лига.

След антракта Спартак Варна не се отказа да преследва връщане в мача. Ахмед Ахмедов обаче не затрудни Игонен с глава.

В следващите минути Ботев Пд се активизира. В 64-ата минута Акере шутира, но встрани от целта. Последва пропуск и на влезлият на смяна Мартин Секулич.

Все пак в 72-ата минута домакините удвоиха. Акере намери Ивелин Попов и той не остави шансове на Георгиев – 2:0.

Гостите най-накрая също поразиха вратата на съперника, но чак в 87-ата минута. Ахмед Ахмедов вкара за 2:1. Спартак Варна обаче нямаше сили да прати мача в продължения и отпадна от надпреварата, но показа стойностна игра срещу елитния си съперник.

Gol.bg

Коментари

Новини Варна