IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
09:40 | 31 март 2024
Обновен: 22:35 | 29 април 2024

Кубрат Пулев победи украинския Хълк

Спечели интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA)

По материала работи: Ставри Таргов
Кубрат Пулев победи украинския Хълк

Кубрат Пулев победи категорично украинския боксьор Ихор Шевадзуцкий с по 117:111 точки и от тримата съдии и спечели интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Шевадзутский, носещ прякора Хълк, имаше 11 победи, 9 нокаута и само 1 загуба преди боя с Кобрата по време на галавечерта в зала "Арена София".

Първоначално българинът трябваше да излезе за друга титла срещу Махмуд Чар, който обаче се контузи. Снощи в 12-рундов мач Кобрата дори не успя да се измори, а сила му даваха вечният български фолклор, гайдите и над 7000 зрители, които проследиха битката на живо.

Сред тях бе и легендата на българския футбол Христо Стоичков. По-точни удари, по-бързи движения, смелост и опит донесоха пояса на българина.

"Българите трябва да вярваме в себе си и така да учим децата си. България е Раят. За съжаление, чисто физически не мога, но бих прегърнал всеки един от Вас!", каза Кобрата след мача, обръщайки се към феновете в залата.

За украинеца той добави: "Съперникът не беше на моето ниво". И отправи предизивкателство към шампиона на WBA Махмут Чар да се готви за боя им през септември.

Българинът постигна своята 31-а победа на професионалния ринг. Той има и три загуби, припомня "Труд".
 

Коментари

Новини Варна