IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
07:41 | 1 април 2024
Обновен: 14:46 | 3 май 2024

Жалко: Гришо не успя да вдигне втори трофей от серията Мастърс 1000

Григор Димитров загуби финала в Маями от италианеца Яник Синер с 0:2 сета

По материала работи: Слав Велев
Жалко: Гришо не успя да вдигне втори трофей от серията Мастърс 1000

Григор Димитров не успя да вдигне втори трофей от серията Мастърс 1000. Първата ни ракета сред мъжете загуби финала в Маями от италианеца Яник Синер с 0:2 сета след час и 13 минути игра.

Първата си и единствена титла на турнир от сериите „Мастърс“ българинът спечели в Синсинати през 2017 година. С достигането си до финала обаче Димитров, който в момента е 12-и в световната ранглиста, ще влезе в Топ 10 за първи път от 2018 г., като ще заеме деветата позиция.

„Яник, поздравления за теб и отбора ти. Играеш невероятен тенис от началото на годината. Специално е човек да те гледа, но не е толкова специално да се играе срещу теб“, коментира Григор Димитров след мача.

„Днес нямаше как да се противопоставя. Въпреки това, искам да се насладя на момента, защото през годините този турнир беше труден за мен. Най-после се справих добре тук.

Да, не спечелих мача, но се чувствам победител заради вашата подкрепа. Бяха трудни две седмици, но съм много благодарен. Надявам се догодина да направим следващата крачка“, завърши Димитров.

Коментари

Новини Варна