IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
09:16 | 14 април 2014
Обновен: 09:45 | 24 април 2024

4 спорта на върха за март във Варна

4 спорта на върха за март във Варна

По материала работи: Борис Проданов
4 спорта на върха за март във Варна

Състезателката по тенис на маса на „Комфорт” Анелия Карова стана победителка в анкетата „Спортист на Варна” за март т.г. Тя се добра до титлата след вот на варненските спортни журналисти. Анелия донесе първи златен медал за Варна от държавното първенство при жените от 1982 г. насам. Анелия е на лагер в Бурса (Турция) и не присъства на тържеството. Нейната награда получи личният й треньор Георги Даскалов.
За отбор на месеца е определен баскетболният тим на „Черно море - Порт Варна”. Отборът стигна до финала на турнира за Купата на България, където в инфарктен мач отстъпи на „Левски”. „Моряците” имат сериозен шанс да се борят за медалите в първенството. Наградата получи Асен Великов, който е и капитан на тима.
За състезател №1 на варненското спортно училище „Г. Бенковски” за март беше определена грацията Катерина Маринова от „Чар-ДКС”. Гимнастичката не присъства на церемонията поради учачастие на турнира от Световната купа в Песаро (Италия), където игра 3 финала на уредите, което е невероятен успех. Наградата бе връчена на президента на клуба Мария Чиприянова.
Призът за март се дава за това, че тя стана шампионка в многобоя на държавното първенство при девойките. Катя спечели още сребърен медал на лента и бронзови на топка и бухалки. Треньор на националката е Филипа Филипова.
В онлайн-анкетата първи с 42,09% се нареди Милен Маринов (ТИМ) – двукратен световен шампион (аматьори и „Про-Ам”) по муай-тай от мондиала в Патая (Тайланд). Треньор на боеца е легендарния Краси Димов. Двамата уважиха церемонията, но не бяха убедени, че 2 световни титли в 1 шампионат на планетата тежат по-малко от 1 републиканска – тази на Анелия Карова.

Коментари

Новини Варна