IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
14:29 | 12 април 2014
Обновен: 08:20 | 15 април 2024

Таланти на "Черно море" смаяха немци и французи

Таланти на "Черно море" смаяха немци и французи

По материала работи: Борис Проданов
Таланти на "Черно море" смаяха немци и французи

Офанзивният халф Николай Минков от "Черно море" води занимания в продължение на 3 дни в отбора на немския елитен "Фрайбург". Престоят на 17-годишния талант включваше тренировки с различни възрастови групи. Още на първото занимание с по-големите U19, се отличи с 2 гола и направи 2 асистенции за 30 минутна двустранна игра. Технически играчът превъзхождаше, а физически е съизмерим с играчите от Германия, съобщи мениджърът на младока Веселин Петров.

В немския отбор, са много доволни от професионализма показан от "моряка", както и от неговите качества, и желаят да го наблюдават в мачове на националния отбор преди да вземат окончателно решение.

Халфът е обект на внимание от страна и на други немски отбори.

След пробите в Германия, Минков прекара 5 дни в базата на ФК "Сошо", където също впечатли с техника и футболна интелигентност. Играчът се отличи с няколко отбелязани гола и асистенции в двустранните игри, на отборите от школата на френския тим.

Според информация от треньорите на различните възрастови групи, с които юношеския национал тренира, много добро впечатление прави резкия демараж и визията му за играта. Младият полузащитник се понрави с показаната огромна мотивация и професионализъм по време на престоя си.

Предстои официално становище на френския тим.

Друг "моряк" - Атанас Илиев премина пробен период във ФК "Сошо". Младият централен нападател прекара 5 дни при французите. Той е считан за един от най-перспективните нападатели в България, впечатли с физика и позициониране.

По време на престоя му, бяха направени всички функционални изследвания, като на тях нападателят показа завидни резултати. Според треньорите на дублиращия отбор /групата където Илиев тренира/ и скаутското звено на французите, младокът разполага с отличен завършващ удар и много добра скорост при обработка на топката.

Играчът остави много добри впечатления от престоя си, като ще продължи да бъде наблюдаван от представители на френския клуб.

Коментари

Новини Варна