IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
12:23 | 3 февруари 2016
Обновен: 00:17 | 15 май 2024

Иван Портних откри новото спортно игрище във Виница

Многофункционалното съоръжение е на обществено ползване на младите хора

По материала работи: Пламен Янков
Иван Портних откри новото спортно игрище във Виница

Кметът на Варна Иван Портних официално откри днес новото многофункционално спортно игрище в кв. Виница. То се намира на ъгъла на ул. „Кастрица“ с ул. „Аладжа манастир“, където преди това хората дори нямаха достъп.


На откриването присъстваха още зам. кметът Христо Иванов и председателят на общински съвет Варна Тодор Балабанов.


Кметът Иван Портних сподели, че с отварянето на съоръжението е изпълнен един поет ангажимент към хората от квартала.

„Откриваме многофункционално спортно игрище за футбол, за волейбол във Виница. Това обещахме на младите хора от района, защото нямаше къде да играят. Радвам се, че игрището вече се използва. То е осветено, за да може да се използва и във вечерните часове, така че с това изпълнихме един поет ангажимент“, заяви Иван Портних. 


„Около 110 хиляди лева е инвестицията в игрището и в прилежащата инфраструктура, защото тук нямаше нито тротоар, нито достъп. Това беше една поляна, с една сериозна денивелация. Игрището е на обществено ползване, отворено е, на разположение на младите хора е постоянно. За това сложихме и осветление, за да може да се играе и вечер“, поясни още кметът.

 

снимки: Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна