IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
13:23 | 8 април 2014
Обновен: 08:05 | 26 април 2024

ПФК „Черно море” се оплака на БФС от Христо Ристосков

ПФК „Черно море” се оплака на БФС от Христо Ристосков

По материала работи: Борис Проданов
ПФК „Черно море” се оплака на БФС от Христо Ристосков

В отворено писмо до председателя на Съдийската комисия и шефа на БФС ръководството на ПФК „Черно море” изрази възмущението си от отсъжданията на Христо Ристосков по време на срещата от ХХХІ кръг на А група срещу „Левски”, проведена в неделя в столицата.
„Поводът е цялостното поведение на рефера, който, въпреки че е видимо извън физическите критерии за ръководещ срещи в елита, тенденциозно и невъзмутимо реши изхода в един оспорван, мъжки и коректен мач, в който и двата тима се опитваха да се надиграят – се казва в писмото. Това наше виждане подкрепяме с 3 отсъждания изцяло в ущърб на отбора – подминатата явна дузпа срещу Домовчийски и спиране на 2 голови атаки със засади през първата и втората част. Тези 3 решения на Ристосков са скандални и тенденциозни, тъй като са определящи за крайния изход на двубоя. Същите не са плод на грешки, предвид, че във всички други ситуации отсъжданията му бяха правилни. Само ще припомним, че същият този съдия само преди няколко месеца скандализира футболната общественост, като в мач между същите отбори, но във Варна, първо категорично отсъди дузпа, след което промени своето решение и отмени наказателния удар, отново облагодетелствайки „Левски”.”
Ръководството на варненци знае, че няма да промени резултата от срещата в София и само маркира тези 3 решения, без да се впуска в подробности.
„Желаем да Ви обърнем внимание на една лоша практика, която се превръща в тенденция в съдийството и опорочава футбола в България – пишат още шефовете на „моряците”. – В последно време наблюдаваме, че определени рефери толерират и подпомагат клубовете афиширащи амбиции за призово класиране, единствено на база на похарчените средства, история и обществена и медийна подкрепа, оставяйки на заден план спортно-техническите качества и възможности на отборите. В нарушение на основните житейски принципи, които намират пряко отражение и в спорта – честност, достойнство, отговорност, уважение и морал, така наречените „опитни и водещи” съдии оказват подкрепа на тези отбори без да си дадат сметка, че всички действия са изцяло в ущърб на игра и българския футбол.”
ПФК „Черно море” иска да се вземат спешни мерки за прекратяване на тази порочна практика.
„С поведението си рефери като Ристосков уронват доверието и престижа на съдийската институция, дават повод на треньори и ръководители да Ви атакуват пряко, вкл. и президента на БФС г-н Борислав Михайлов и по този начин омаловажат усилията му за изкореняване на всички лоши практики и за развитие на българския футбол. Считаме, че никой няма полза от резултати които не отговарят на спортно- техническите възможности на отбора, защото след тези резултати и призови класирания, при излизане на европейската сцена идва ред на „истината” и разбиване на нездравите амбиции на ръководителите и пълно разочарование за привърженици на клубовете, тъй като там го няма Ристосков. В заключение, ПФК „Черно море” АД, няма неуредени финансови задължения към футболисти и треньори, няма данъчни задължения, не участва в уредени срещи или други схеми. Тимът и футболистите играят, за Варна, за клубния и своя престиж и авторитет, поради което ясно заявяваме, че няма да търпим ръководители и съдии да се подиграват с труда ни, както и с привържениците на отбора. Апелираме в оставащите мачове за спазване на правилата на играта футбол, правилно и точно прилагане на съдийския правилник, еднакви условия за всички отбори, т е. феърплей, уважение и нека по-добрият победи”, завършва отвореното писмо на варненци.

Коментари

PhillipGroto ( преди 1 година )
Магазин по продаже производственных и пищевых газов. https://50ballon.ru Продажа осуществляется компанией 50баллон по производству азота в Москве.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна