IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
13:20 | 7 април 2014
Обновен: 21:18 | 14 април 2024

ИУ - Варна, доминира в кроса в Универсиадата

ИУ - Варна, доминира в кроса в Универсиадата

По материала работи: Борис Проданов
ИУ - Варна, доминира в кроса в Универсиадата

В съботния ден на 5 април около 50 студенти се включиха в лекоатлетическия крос, част от юбилейната Варненска Универсиада, които се проведе в морската градина на град Варна. Жените бягаха по 1000 метра, а мъжете 2000 м.
В класирането при нежния пол имаше пълна доминация на Икономически университет Варна, като то придоби следния вид:
1. Лора Колева от ИУ с време 3,17 мин.
2. Красимира Кръстева ИУ 3,27 мин.
3. Елица Димитрова ИУ 3,32 мин.
Доминацията на Икономическия продължи и при мъжете, като на първо място се класира Валентин Паскалев ИУ с време 6,06 мин.
Второто място, с време 6,40 мин. отново е за студент на ИУ Росен Стефанов. Бронзовия медал отива при представителя на Технически университет Варна Антон Гатев, който избяга разстоянието от 2000 метра за 6,49 мин.
На база индивидуалните резултати, отборното - комплексното класиране между университетите в кроса, изглежда по следния начин:
1. Икономически Университет – 223 т.
2. Технически Университет – 182 т.
3. Висше военноморско училище – 144 т.
4. Медицински Университет – 122 т.
5. Варненски Свободен Университет – 67 т.
В турнира по боулинг през първите три дни от 1 до 3 април се проведоха квалификационни игри, като в тях всеки Университет имаше право да участва с общо 6 отбора, състоящи се от петима играчи, като по наредба на финала всеки Университет участва с отбора, показал най-добри резултати.
И след 4 дни оспорвани игри златните медали се полагат на отбора от Медицински Университет Варна, който постигната резултат във финалния ден от 1348 т. Шампионският тим бе в състав: Красен Иванов, Кристиян Василев, Иван Енев, Димо Димов, Атила Али.
Среброто отива при Икономическия Университет с 1111 т. Третото място е за Техническия с резултат 1090 т. След тях останаха Военоморското с актив от 1072 точки, а на петото последно място с 993 т. се класираха студентите на Свободния.
Най-резултатен играч в квалификационните игри се оказа Красен Иванов от Медицинския с цели 177 точки за една игра.
Официалното награждаване на всички призьори ще се състои на 12 април /събота/ от 19 ч.
Днес програмата на Универсиадата продължава с турнира по волейбол, на който любезен домакин отново ще е Икономически университет Варна.
Традиционно най-емоционалния и масов спорт футбола, също започва днес /07 април/, като двубоите ще се проведат на спортната база на Технически университет Варна. И тази година всеки университет има право да се включи с два отбора. Турнирът стартира със срещата между ВВМУ2 – ИУ2 от 17 ч. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 11 април от 17 ч.

Коментари

Новини Варна