IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
12:50 | 7 април 2014
Обновен: 15:32 | 5 май 2024

Грациите с успехи по света и у нас

Грациите с успехи по света и у нас

По материала работи: Борис Проданов
Грациите с успехи по света и у нас

Грацията на “Чар-ДКС” (Варна) Радина Филипова завърши осма във финала на обръч на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Лисабон (Португалия). За изпълнението си възпитаничката на треньорката Филипа Филипова получи оценка от 16,600 т. Радина Филипова беше единствената представителка на България във финалите на турнира и игра само на обръч. Тя завърши 22-ра в многобоя. Втората българка Сара Стайкова се класира 19-а в многобоя, но не попадна сред финалистките.
Иначе в Стара Загора се проведе международен турнир по художествена гимнастика “Купа Импала”. Той събра рекорден брой участнички - 262. В тежката надпревара за медалите участваха и варненските клубове “Грация” с треньори Дарина Василева и Здравка Саздова и “Грация 07" с наставник Светла Юриевна. При деца 2007 г. без уред: 3-то място в многобоя има Ники Гочева (на снимката в средата). Габриела Георгиева (набор 2003-та) е също трета в многобоя на топка и обръч. В надпреварата на родените през 2005-а София Кузова е златна на многобой, 2-ра на въже и на без уред.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна