IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
17:54 | 6 април 2014
Обновен: 19:02 | 14 април 2024

Съдия подари победата на "сините" във Варна

Съдия подари победата на "сините" във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Само на теория "Черно море" може да стане №2 в НБЛ

Левски победи "инфарктно" Черно море - Порт Варна с 86:84 в дербито на 23-ия кръг на Националната баскетболна лига. Срещата се реши по-малко от 5 секунди преди края, а зрелището бе подобно на последния мач между тези 2 отбора – финала за "Купа България" с главно действащо лице - съдиите. Така борбата за второто място в редовния сезон става още по-завързана, след като Левски е с актив 14-6, а Черно море – с 14-7. Балкан е с 15 победи и 5 загуби.
Следващата седмица Черно море посреща Рилски спортист, а Левски ще бъде домакин на Ямбол.
Инициативата в мача беше за варненци, Тити Папазов беше наказан и не се търкаляше по терена, но пък за сметка на това беше засечен на полувремето в съблекалнята на тима си. (Което пък поставя под въпрос смисъла на санкцията.) Всичко се реши в края. При по-малко от 30 оставащи секунди Пламен Алексиев бе фаулиран и вкара 2 наказателни удара за 84:82, а Майк Уилкинсън вкара кош и бе фаулиран. Той пропусна наказателния удар и резултатът бе равен, а 13,3 секунди преди края Левски имаше нападение. При 4,6 секунди на Пламен Алексиев бе отсъдено (от Венци Великов) съвсем измислено нарушение срещу Брандън Хийт, който вкара двата наказателни удара за 86:84 в полза на Левски.
Лайънъл Чалмърс бе най-резултатен за победителите с 21 т. 19 отбеляза Майк Уилкинсън, а с 12 и 8 асистенции се отчете Брандън Хийт.
За Черно море дабъл-дабъл от 17 т. и 10 асистенции записа Асен Великов, 16 и 8 борби добави Милян Пупович, а с 12 т. и 6 борби завърши Симеон Илиев.

Коментари

Новини Варна