IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
11:46 | 5 април 2014
Обновен: 04:59 | 24 април 2024

Ръгби клуб „Варна” догодина ще играе за предно класиране

Ръгби клуб „Варна” догодина ще играе за предно класиране

По материала работи: Златина Добрева
Ръгби клуб „Варна” догодина ще играе за предно класиране

Треньорът на ръгби клуб „Варна” Пламен Киров не е доволен от 7-ото място в елитното мъжко първенство. Тимът имаше за цел по-предна позиция, но нов регламент в БФ по ръгби не позволи на варненци да завършат 5-ти.
За 7-ата позиция „Варна” в директен спор разгроми „Варварите” (София) с 61:5 на неутрален терен в Габрово. Момчетата на Пламен Киров се отличиха с 9 есета. Три отбеляза Волен Радушев, 2 - Мануел Поповски, а по 1 - капитанът Радослав Дамянов, Светлин Савов и братята Стефан и Боян Пенчеви
„Знаех, че не можем да играем във финалната четворка. Единственото хубаво нещо този сезон е, че вече приличаме на отбор. У дома надиграхме силният тим на „Локомотив” (Сф), но пък решителният мач с „Балкански котки” (Берковица) го загубихме при наш превес в резултата. Ако бяхме спечелили, логичното 5-то място можеше да е наше. Промяната на регламента в последния момент от федерацията се оказа ключово и останахме едва 7-и”, каза Пламен Киров.
Според него ако се запази сегашното ядро ръгбисти, по-предно класиране не е мираж догодина.
„Бъдещето на тима са младите. Искам да ги запазим и да продължим да работим заедно. Ако намерим и спонсор всичко ще е наред. Но пък от липса на средства страдат повечето ръгби клубове в България. Не се заблуждавайте – аматьори сме, но пък имаме възможности за големи успехи”, добави Пламен Киров.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна