IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
10:46 | 4 април 2014
Обновен: 11:44 | 15 април 2024

ВВМУ спечели баскета в Универсиадата

ВВМУ спечели баскета в Универсиадата

По материала работи: Борис Проданов
ВВМУ спечели баскета в Универсиадата

B обновената спортна зала на Медицински университет се проведе турнира по баскетбол, част от Варненската Универсиада 2014.
В състезанието се включиха отбори от петте варненски университета.
Битката за призовите места премина много драматично и оспорвано, като след изиграване на всички десет срещи се стигна до ситуацията, че двата отбора на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Икономически университет се оказаха на върха с равен брой точки7. В директната най-важна среща помежду им, обаче отбора на ВВМУ бе по-съобразителен и победи икономистите с резултат 40:37. В същото време и двата отбора постигнаха по три победи и една загуба в турнира за студентите.
На трето място и бронзови медалисти в юбилейната Варненска универсиада, с две победи и две загуби и актив от 6 т., са студентите от Технически университет Варна;
Сребърните отличия останаха за Икономически университет Варна;
Шампиони на турнира по баскетбол са моряците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“
Призът най-полезен състезател на турнира MVP e за състезателя на ВВМУ Андреан Мавров
Всички награди за призьорите ще бъдат връчени на церемония на 12 април.
Програмата на Варненската Универсиада продължава и днес от 17 ч. с финалите по боулинг, между петте най-добри отбори на Университетите.
В съботния ден е предвиден турнира по тенис на корт, който ще започне от 9 ч. на ТК „Чайка“, а малко по-късно от 11 ч. в Морската градина е лекоатлетическия крос за студентите в дисциплините 1000 м за жените и 2000 м за мъжете.

Коментари

Новини Варна