IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
13:54 | 3 април 2014
Обновен: 00:55 | 26 март 2024

Боксьор на “Черно море” на световно

Боксьор на “Черно море” на световно

По материала работи: Борис Проданов
Боксьор на “Черно море” на световно

Душко Благовестов от “Черно море” ще се бие в кат. до 56 кг на световното първенство по бокс за младежи в София. Варненецът само преди броени дни се върна с титла от силния международен турнир във Вилнюс (Литва). Възпитаникът на Спортното училише “Г. Бенковски” и треньора Димчо Савов тръшна в бившата съветска република четирима противници, преди да се окичи в злато.
Мондиалът в столицата е в зала “Арена Армеец” от 14 до 24 април. Той е и квалификация за Летните младежки олимпийски игри в Нанджин (Китай). На ринга ще излязат и девойки, но те ще удрят само за квоти за най-големия спортен форум на планетата. Влезлите в Топ 5 при силния пол и полуфиналистките ще пътуват за турнира по бокс в Поднебесната империя.
Точно 106 държави са заявили участие на ринга в “Арена Армеец” с рекордните 655 младежи и 131 девойки. Дори непознати дестинации ще пратят свои делегации в търсене на квота за младежката олимпиада.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна