IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
12:06 | 3 април 2014
Обновен: 00:55 | 26 март 2024

„Юнаци” отиват на лагер с национала в Гърция

„Юнаци” отиват на лагер с национала в Гърция

По материала работи: Борис Проданов
„Юнак” аут за европейското

Мъжкият национален отбор по спортна гимнастика ще проведе едноседмичен лагер в Солун. В южната ни съседка момчетата на треньора Атанас Тодоров ще продължат подготовката си за европейското първенство в София в компанията на гръцките национали, сред които впечатление прави името на опитния Василиос Цолакидис, който има европейска титла на успоредка.
С групата на националите ще бъдат двама състезатели на варненския „Черноморски юнащ”, съобщи шефът на клуба Тодор Тодоров. С имената на Христос Маринов и на Денислав Дамянов свързваме надеждите за успех на международния подиум.
„Юнаците” в тима трябваше да са 4-ма, но Драгомир Пеев има изпити, а Велислав Вълчев претърпя операция и ще отсъства няколко месеца.
„И четиримата са отлично подготвени – коментира Тодор Тодоров. – Но се притеснявам, че Велислав може да пропусне заради травмата европейското. Така е в нашия спорт – 1 контузия често струва скъпо.”
Иначе в Гърция съставът ще „изчиства” съчетанията си.
„През тази една седмица ще продължим да усъвършенстваме съчетанията, в някои от които има доста нови елементи. Уверен съм, че ще си партнираме много добре с нашите домакини. Винаги е много по-ползотворно, когато тренировките вървят в атмосфера на конкурентност. Това е гаранция, че концентрацията на всички ще бъде максимална и очаквам да свършим добра работа“, сподели на свой ред Атанас Тодоров.
Последният тест за националите ни преди еврощампионата в София е участие на Световна купа в град Осиек, Хърватия. Състезанието започва на 22 април. След този турнир окончателно ще бъде определен състава за европейското първенство, което ще се проведе в зала „Арена Армеец“ от 12 до 25 май.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна