IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
15:19 | 26 март 2014
Обновен: 09:07 | 14 април 2024

Пилоти от Варна в спор за титлата по мотокрос

Пилоти от Варна в спор за титлата по мотокрос

По материала работи: Борис Проданов
Пилоти от Варна в спор за титлата по мотокрос

Седмица след официалното начало на пролетта традиционно настъпва и началото на републиканския шампионат по мотокрос за 2014 г. както обикновено на мотополигон “Порой“ в Поморие.
През сезон 2014-а отново са предвидени 10 кръга от шампионата, които включват Поморие, Троян, Хасково, Сливен, Левски, Самоков, Севлиево и Айтос.
Хакан Халми (МСК “Севлиево”, КТМ) в клас МХ85 има за цел да защити шампионската си титла от 2013 г., но задачата му няма да бъде лесна, като се вземат предвид подготовката и амбициите на основните му конкуренти като Станислав Цеклеов (МСК “Калабак 1969”, “Кавазаки”), Алекс Димитров (“Велман Моторспорт”, КТМ), Жулиан Георгиев (“Моторейсинг Варна”, КТМ) и, разбира се, Момчил Иванов (“Мото Спорт Варна”, КТМ). Сериозната конкуренция и многото нови състезатели са гаранция за един оспорван и интересен клас МХ85 през 2014 г.
Мотополигон “Порой“ до Поморие е едно от най-характерните трасета за мотокрос в България. Неговата специфика се състои във факта, че над 80% от него е пясък, което e огромно предизвикателство за състезателите от всички класове на шампионата.
Много от мотокрос състезателите вече имат по 2 старта в различни състезания от началото на годината, след като две поредни седмици в Гърция пилотите ни имаха възможност за участие в първите кръгове на Мотокрос шампионата на Северна Гърция и този на Източноевропейския шампионат по мотокрос.

Коментари

Новини Варна