IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
14:42 | 25 март 2014
Обновен: 21:30 | 3 май 2024

Немски доктори ще лекуват Леонид Базан

Немски доктори ще лекуват Леонид Базан

По материала работи: Борис Проданов
Немски доктори ще лекуват Леонид Базан

Варненският носител на златния пояс на "Дан Колов" Леонид Базан се оказа със скъсано сухожилие на лакътя. Тази сериозна травма (първоначално се предполагаше само разтежение) беше диагностицирана след ядрено-магнитния резонанс.
Докторите препоръчват незабавна хирургическа намеса. Борецът в свободния стил на “Черноморски сокол” обаче ще се възстановява дълго. Третият на Евро 2013 задължително ще изкара 2 месеца в гипс. Още поне толкова, а и повече, ще отнеме рехабилитацията. Ако това се случи, Базан е аут и за мондиала в свободния стил. На този етап нито треньорите, нито борецът, нито медиците са взели окончателно решение. То може да дойде след консултации с германски лекари. Те трябва да се произнесат дали възстановяването на Базан е възможно без операция.
Варненецът се контузи нелепо при преборване с Кирил Терзиев. Само един от двамата може да вземе квота за европейското във Финландия, което е от 1 до 6 април. Така се оказа, че бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 Терзиев е титуляр в кат. до 75 кг.
Националите в свободния стил пътуват първи за шампионата на Стария континент. Те летят в неделя. С тях пътуват боркините.
Приключиха и преборванията в класическия стил. И те трябваше да определят отбора за споменатото европейско първенство във Финландия. Нашите са на лагер в "Спорт палас" край Варна под ръководството на треньора Армен Назарян. Той официално обяви състава днес.

Коментари

Новини Варна