IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
13:29 | 23 март 2014
Обновен: 03:40 | 19 април 2024

Край Варна определят национали по борба

Край Варна определят национали по борба

По материала работи: Борис Проданов
Край Варна определят национали по борба

Жените ни ще бъдат с подмладен състав на европейското по борба във Финландия (1 - 6 април). В състава са 5 момичета, призьорки от първенства при девойките и кадетките. Най-изявената от тях е Елица Янкова (48 кг), световна шампионка за девойки от 2013-а. В отбора е и двукратната световна вицешампионка при жените Тайбе Юсеин (60 кг). На турнира "Дан Колов" през миналия месец тя се бори с травма в рамото, която вече е отшумяла. И докато повечето момичета са дебютирали при жените, за Даяна Иванова (69 кг) това ще бъде първо участие при големите. В отбора се връща и най-опитната ни състезателка Станка Златева, която не се е борила от Олимпийските игри в Лондон 2012, където стана втора. Сега тя ще дебютира в новата за нея кат. до 75 кг (досега тя се състезаваше при 72-килограмовите). Нейната голяма съперничка от Игрите в Лондон Наталия Воробьова (Русия) свали категорията и във Финландия олимпийската шампионка ще излезе при 69-килограмовите. А „Сборная” ще пусне при тежките Екатерина Букина. Националките ни пътуват за шампионата на 30 март. Следващата седмица борците ни в класическия стил ще имат преборвания за определяне на отбора. В момента те са на лагер в "Спорт палас" край Варна.
Както вече знаем, от състава в свободния стил заради травма отпадна варненецът Леонид Базан, който се състезава за “Черноморски сокол”.

Коментари

Новини Варна