IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Спорт
12:33 | 19 март 2014
Обновен: 08:54 | 15 април 2024

„Моряците” тренират с настроение за дербито с ЦСКА

„Моряците” тренират с настроение за дербито с ЦСКА

По материала работи: Борис Проданов
„Моряците” тренират с настроение за дербито с ЦСКА

Нова тренировка на стадион „Младост” проведоха днес футболистите на „Черно море”. Целта на варненци е да се опази в максимална степен тревното покритие на „Тича” за дербито с ЦСКА (2-ри кръг от плейофите на Топ 7), което ще се проведе тази неделя от 15,45 ч.
„Моряците” се подготвят с настроение за важния сблъсък, защото влизат със самочувствие в мача с „армейците”. „Тича” вече 6 г. е твърде негостоприемен стадион за „червените”. Последно през април 2008 г. ЦСКА успя да се добере до успех във Варна – 0:2, след попадения на бразилеца Неи. Оттогава „Морето” има 3 победи и 3 ремита, като вкараният от гостите гол е само един. Последно те бяха победени на 3 ноември м.г. с 2:1. За домакините точни бяха Симеон Райков и Бакари.
Двубоят се води рисков и логично охраната в него ще е засилена. 120 полицаи и 20 жандармеристи са ангажирани с опазването на обществения ред на „Тича”. Патрули на полицията ще бъдат на всички ключови места около стадиона, включително и около паркингите, за да не се допусне струпване на фенове и ексцесии. Няма информация за пристигането от София на голяма агитка, затова и движението няма да бъде спирано. Въпреки това по трибуната се очакват около 2000 запалянковци на ЦСКА, което при всички случаи ще държи нащрек униформените в дербито.
Красимир Николов

Коментари

Новини Варна