IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
11:47 | 19 март 2014
Обновен: 00:51 | 26 март 2024

Базан контузен за европейското

Базан контузен за европейското

По материала работи: Борис Проданов
Край Варна определят национали по борба

Топборецът на „Черноморски сокол” Леонид Базан ще пропусне предстоящото европейско първенство в Хелзинки (Финландия) заради контузия. По време на преборванията в Банско в схватка с Кирил Терзиев националът в свободния стил е получил сериозна травма на лакътя. Той няма да се възстанови за шампионата, който стартира на 1 април.
„Прегледът на ядрено-магнитен резонанс показа, че има разкъсване на мускулни влакна. Това е доста неприятна новина и Базан няма да участва в шампионата на Стария континент”, съобщи треньорът на свободняка Иван Янков, получил наградата му за №1 на Варна през февруари в отсъствието на бореца.
Той коментира и спечелването на пояса на „Дан Колов”.
„Имаше голямо напрежение в Леонид преди да вземе пояса. Излезе във финала срещу азер, от който беше губил 2 пъти преди това. В столицата обаче успя да го победи”, изтъкна Иван Янков.
Така най-вероятно в кат. до 74 кг на свободния стил ще бъдем представени от Терзиев, бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008. В Хелзинки няма да бъдем с пълен отбор, след като в тежка кат. до 125 кг останахме без състезател. Опитният Димитър Кумчев още се възстановява от операция на коляното, а в момента в националния няма изявен младок.

Коментари

Новини Варна