IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
08:36 | 2 март 2014
Обновен: 08:24 | 26 април 2024

Гришо завоюва най-ценния трофей в кариерата си

Гришо завоюва най-ценния трофей в кариерата си

По материала работи: Борис Проданов
Гришо: Няма формула за успеха, постоянството е важно

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи изключително трудно Кевин Андерсън, за да вдигне втори и най-ценен трофей в кариерата си. 22-годишният хасковлия се наложи над южноафриканеца със 7-6 (7-1), 3-6, 7-6 (7-5) и стана шампион на турнира на твърди кортове в Акапулко.
Надпреварата в Мексико е от престижната категория "АТР 500" и става най-голямото постижение в професионалната кариера на младата ни звезда в тениса.
Играта в първия сет бе напълно равностойна, тенисистите печелеха своите подавания и закономерно се стигна до тайбрек. В него Гришо бе безапелационен, както вчера с Анди Мъри, когато спечели два тайбрека срещу световния номер седем. Андерсън обаче започна много агресивно втория сет и поведе с 3-0 след пробив във втория гейм, първи в срещата. След това 27-годишният южноафриканец продължи да играе много силно и уверено, и не даде шанс на хасковлията да направи обрат. При 5-3 той имаше два сетбола и оползотвори първия от тях, за да изравни резултата. Така се стигна до трети решителен сет за определяне на шампиона в мексиканския курорт. Андерсън този път проби българина в третия сет и поведе с 2-1, но представителят ни успя да го върне в осмия гейм и резултатът бе изравнен - 4-4. След това при 6-5 за Гришо Андерсън сервираше за оставане в мача и се справи със задачата си, за да доведе нещата до втори тайбрек. Тук талантът на Гришо отново блесна с пълна сила и той го спечели със 7-5, след което бурно празнува големия си триумф, аплодиран от всички мексиканци на централния корт в Акапулко. За успеха си той ще получи чек за $316 400 и 500 точки за ранглистата. Така Гришо става №16 в света.

Коментари

Новини Варна