IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
13:59 | 1 март 2014
Обновен: 18:29 | 23 април 2024

"Литекс" победи трудно "Черно море"

"Литекс" победи трудно "Черно море"

По материала работи: Златина Добрева
"Литекс" победи трудно "Черно море"

Отборът на "Литекс" успя да постигне важна, но и трудна победа срещу "Черно море" в мач от 25-я кръг на А група. Възпитаниците на Златомир Загорчич се наложиха с 2:1 при гостуването си във Варна, като попаденията за успеха на ловчанлии бяха дело на Джордан и на Юрген Джазула, докато за Черно море точен бе Еденислсон Бергонси.
Началото на мача премина с доста единоборства в средата на терена, а в 10-ата минута Георги Божилов проби от ляво, влезе в пеналта, стреля успоредно на голлинията, но право в ръцете на Евгени Александров.
В 14-ата минута „моряците“ изпробваха късмета си при едно заучено изпълнение на пряк свободен удар. Иван Коконов пусна хитро към Божилов, а той с едно докосване продължи към Бакари. Нападателят остана сам срещу Александров, но бе в положение на засада, пише gong.bg.
Малко след тази ситуация, наставникът на гостите от Ловеч Златомир Загорчич бе принуден да прави принудителна смяна. Армандо Ваюши се контузи, а неговото място бе заето от Момчил Цветнаов.
След 28 минути игра ловчанлии поведоха. След чудесен извеждащ пас на Мони Славчев към Асприля по десния фланг, той бързо продължи към Джордан, с успоредно подаване на голлинията. Джордан бе оставен непокрит и за него остана само да засече във вратата за 0:1.
Малко след гола, варненци имаха чудесен шанс. Бакари напредна от ляво, но не можа да отправи удар, топката стигна до Мишо Венков, който стреля, но ударът му срещна гредата. Венков не можа да направи добавка, а Александров се намеси добре и улови. В последната минута на първата част Черно море се отчете с хубава триходова комбинация между Коконов, Божилов и Бергонси. Последният остана сам срещу Александров и прати топката в мрежата на "Литекс", но преди това страничният рефер бе маркирал засада.
С подновяването на играта спусналата се мъгла стана още по-гъста, а с това и условията за игра – още по-неприятни. Домакините обаче вдигнаха значително оборотите в търсене на изравняване.
Още в 46-ата минута Бакари напредна хубаво от дясно по атаката на варненци, нахлу в наказателното поле и опита да подаде към Божиков, но пасът му бе твърде силен. Последваха минути, в които преобладаваха единоборстсвата, като се наложи Иван Коконов и Николай Бодуров да получават медицинска помощ. В 55-ата минута Асприля опита точността на удара си, но Китанов спаси. По-малко от 10 минути след това и Джордан се озова на хубава позиция, но Китанов отново демонстрира вещина.
2 минути след това положение възпитаниците на Георги Иванов стигнаха до търсения гол. Мишо Венков центрира в наказателното поле, а Еденилсон Бергонси бе оставен непокрит и с глава насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на Евгени Александров за 1:1.
Изравнителното попадение активизира състава от града на люляците. Момчетата на Златомир Загоричи се настаниха по-трайно в половината на домакините, а това даде резултат. В 77-ата минута едно съприкосновение между Кирил Котев и Симеон Славчев в наказателното поле на "Черно море" нажежи страстите на „Тича“. Главният рефер Димитър Андреев отсъди дузпа в полза на гостите, а това доведе до серия протести от страна на щаба на „моряците“. 11-метровият наказателен удар бе материализиран от Юрген Джазула, а това даде аванс на "Литекс" – 1:2.
В класирането "Черно море" е 7-и с 40 точки, а "Литекс" излезе на първото място с 56 пункта.

 

Георги Иванов афектиран от решенията на съдията
Старши треньорът на Черно море Георги Иванов бе много афектиран след загубата от Литекс с 1:2 на „Тича“ във Варна. Той обвини главния рефер Димитър Андреев, който свири спорна дузпа в полза на гостите.
„Казвах ви, че отборът няма да изглежда като в първия мач с Пирин (Гоце Делчев). Днес доминирахме през целия мач. Единствената причина да не завършим на равно или да победим, бе главният съдия. Той извърши една кражба. Дойде един човек, който не знам как съдийската комисия го е избрала да свири този двубой. Развали мача. Вместо да си говорим за футбол, сега трябва да говорим за някой некадърник, който дойде да се подиграе тук. Хората са разочаровани“, коментира Георги Иванов.
„Двата отбора играха мъжки, но е престъпление е да свириш такава дузпа. Не можеш така да решаваш мачове. Като цяло футболът е спорт, в който трябва да побеждава по-добрият. Няма съприкосновение, няма докосване дори. Те понеже рядко влизаха в наказателното поле, при първото влизане, той трябваше да реши мача. Не знам защо съдийската комисия назначава такива хора, които са неподготвени, при все че е ясно, че и двата отбора искат да победят и ще бъде непрекъсната битка. Нашият клуб ще подаде контестация, а вече си има Комисия, която да реши дали да наложи наказание. Лошо е, когато центърът на вниманието се измества, и коментираме съдията, а не мача. На този лош терен и двата отбора се раздаваха. Съжалявам само че не победихме, не че не завършихме наравно, защото заслужавахме“, каза още треньорът.

Коментари

Новини Варна