IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
08:40 | 1 март 2014
Обновен: 08:24 | 26 април 2024

Гришо срази Мъри и е на финал в Акапулко!

Гришо срази Мъри и е на финал в Акапулко!

По материала работи: Златина Добрева
Гришо срази Мъри и е на финал в Акапулко!

Григор Димитров продължава със страхотното си представяне в Акапулко, Мексико. Нашето момче достигна до пирова победа над Анди Мъри с 4:6, 7:6(5), 7:6(3) и така се класира за финала на турнира.
Това е трети финал на ниво АТП за българина. Победата е първа за Димитров срещу британеца, като преди това нашето момче имаше три загуби от него и нямаше спечелен сет.
Противникът на хасковлията за трофея ще бъде огромния южноафриканец Кевин Андерсон срещу когото обаче на Гришката му върви и той има три победи от четири  мача срещу него. Андерсон е 21-и в световната ранглиста и елиминира Александър Долгополов от Украйна в 1/2-финалите. За последно двамата се срещнаха на "Уимбълдън" през 2012 година.
Димитров до момента никога не се е класирал за финал на турнир от ниво АТП 500. С класирането си за финалния сблъсък той ще вземе 300 точки за световната ранглиста, пише gol.bg.
По пътя на финала освен, че се справи с Мъри, Гришо успя да наделее над Маринко Матошевич, Маркос Багдатис и Ернест Гулбис, като мачът му срещу латвиеца бе излючително труден.

Коментари

Новини Варна