IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
13:59 | 21 февруари 2014
Обновен: 09:22 | 25 април 2024

„Морето” стъпи накриво в Гоце Делчев

„Морето” стъпи накриво в Гоце Делчев

По материала работи: Борис Проданов
„Морето” стъпи накриво в Гоце Делчев

„Пирин” (Гоце Делчев) победи „Черно море” с минималното 1:0 в първия мач за 24-я кръг на А група. Така бе поставен официален старт на пролетния дял на шампионата, след като преди седмица „Лудогорец” изигра отложената от края на миналата година среща с „Нефтохимик”.

Единственото попадение в срещата бе дело на Сашо Александров, който си отбеляза автогол. „Моряците“изпуснаха идеален шанс да се подсигурят за мястото си в първата седмица, а ако бяха спечелили трите точки, щяха да се бетонират там.

„Черно море” имаше известно териториално преимущество през по-голямата част от първото полувреме, но така и не можаха да стигнат до гол. На няколко пъти Иван Коконов, Георги Божилов, както и Еденилсон Бергонси се отчетоха с хубави прояви за тима на Георги Иванов, но топката не намери целта.

Една от хубавите ситуации в мача дойде в 16-ата минута, когато Георги Божилов пресече хубаво един пас, отне топката и комбинира с Бакари. Последният напредна почти фронтално на вратата на Абди Абдиков и реши да върне към Божилов. Той обаче се засуети, върна топката назад, а с тези си действия опропасти добрата възможност.

В началото на втората част „неврокопчани“ се настаниха по-трайно в половината на гостите от Варна, като поглеждаха по смело към вратата на Георги Китанов.

17-годишният футболист от школата на „Черно море” Александър Попов направи официален дебют за представителният тим на „моряците”. Той се появи в игра в 64-ата минута на мястото на Дани Георгиев В 69-ата минута Любомир Витанов напредна от дясно по атаката на „неврокопчани“, центрира към намиращия се в наказателното поле Васил Панайотов, който се хвърли самоотвержено, но не можа да играе с топката. Вместо него в опита си да изчисти Сашо Александров вкара топката в собствената си врата.

6 минути преди края на редовното време Бакари отправи хубав удар, който като по чудо не се озова в мрежата на „Пирин”. Топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.

"Черно море:" Китанов, С. Александров, Котев, Атанасов, Венков, Бергонси (46 - Расим), Георгиев (62 – Попов), Паланков (78 – Ат. Петров), Коконов, Божилов, Бакари

„Черно море” е 6-и с 40 т. В следващия кръг „моряците“ посрещат „Литекс”.

 

Георги Иванов призна за липса на агресивност

Старши треньорът на „Черно море” Георги Иванов призна превъзходството на „Пирин” (Гоце Делчев), при победата на неврокопчани с 1:0 в първия мач от пролетния дял на шампионата.

„Не смятам, че нямахме желание. Смятам, че не бяхме агресивни в единоборствата и в останалите физическите компоненти на играта. Когато имахме топката никой не беше сигурен с нея. Направихме много брак в действията си. Закономерно „Пирин” победи“, коментира Георги Иванов.

„Няма какво да правим, това са футболистите, с които разполагаме. И да искаме - няма други. Проблемът не е, че разчитаме на млади футболисти. През първото полувреме започнахме с опитен състав. Когато владеехме топката бяхме много бавни и тромави. Мислехме бавно“, каза още Георги Иванов.

Коментари

Новини Варна