IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
12:34 | 19 февруари 2014
Обновен: 23:26 | 9 април 2024

Тенис, борба и баскет на върха за януари

Тенис, борба и баскет на върха за януари

По материала работи: Борис Проданов
Тенис, борба и баскет на върха за януари

Първият приз за 2014 г. „Спортист на Варна” в традиционната месечна анкета отиде в клуба по тенис „Черно море - Елит”. Спечели го Калоян Вълчев. Той игра финал на държавното по тенис в Хасково, като загуби с 2:6, 4:6 от Тони Нейков и грабна сребърното отличие. На двойки Вълчев заедно със съотборника си Георги Язмаджиян спечелиха титла за „Черно море - Елит“ от шампионата ни по тенис за 16-годишни. Треньор и на двамата състезатели е Кристиан Илиев.

Призът за отбор на януари спечели баскетболният тим на „Черно море - Порт Варна”. Безспорно варненци са хит в родното първенство. Те записаха 4 победи в срещите за януари.

За №1 на варненското Спортно училище „Г. Бенковски” е определен състезателят по борба класически стил Ивайло Радев. Състезател е на „Локомотив`93” с личен треньор Христо Филчев. В кат. до 42 кг на държавното за кадети той спечели златен медал.

В онлайн анкетата „Спортист на Варна” за януари доминира състезателката по тенис Беатрис Спасова, която също е от „Черно море - Елит”. Тя събра  50 % от гласовете в анкетата. Треньор на Беатрис е Даниел Ангелов. Беатрис спечели 2 бронзови медала на ДП в София, на сингъл и двойки при 12-годишните. Тя извоюва квота за европейското.

Коментари

Новини Варна