IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
09:50 | 19 февруари 2014
Обновен: 17:57 | 12 април 2024

Сани Жекова: Петото място е победа за България

Сани Жекова: Петото място е победа за България

По материала работи: Златина Добрева
Сани Жекова e трета в света

"Благодаря много, трогната съм от посрещането", заяви петата от дисциплината бордъркрос на Олимпийските игри в Сочи Александра Жекова.
Българката с най-доброто представяне на Олимпиадата беше посрещната на столичното летище от десетки фенове и журналисти, които я затрупаха със сувенири и цветя.
"В честната игра няма място за злоба. Защото всеки се бори за победата и влага много труд. Това е спортът, не знаеш кой ще спечели. Не мога да обвинявам някой, че и той се бори за победата. Но мисля, че това е една голяма победа за България, защото все пак съм на финал. Там са държави като Австрия и САЩ например, които влагат много повече средства в подготовката. За мен лично това е голям успех", заяви Жекова, отговаряйки на въпрос как приема постъпката на италианската сноубордистка, която реално я лиши от медал.
"Няма място за яд, защото това е резултатът ни от 4 години труд. Цяла България и целият свят видя, че има смисъл да се борим. Надявам се оттук нататък да имам подкрепата на държавата, за да продължа напред", коментира още тя.
Сноубордитската ни допълни, че все още не прави планове за Зимните игри в Пьончанг през 2018-а. Сани обясни, че сега й предстои кратка почивка, след което два старта за Световната купа - в Швейцария и в Испания, а задачата е да се придвижи малко по-напред в битката за кристалния глобус.
Попитана кое е било най-доброто й спускане на цялата Олимпиада, Жекова отговори: "Най-доброто каране, което съм правила, е на тренировка. Все не мога да го направя на състезание. Може би ми трябва време, за да се отпусна и да го покажа и там".
dnes.bg

Коментари

Новини Варна