IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
12:12 | 18 февруари 2014
Обновен: 18:44 | 12 април 2024

Петима варненци в Мача на звездите

Петима варненци в Мача на звездите

По материала работи: Борис Проданов
Петима варненци в Мача на звездите

Вече не са тайна съставите за Мача на звездите, който ще се играе тази неделя от 19,30 ч. в зала "Конгресна" във Варна. Треньор на отбора на българите ще бъде треньорът на баскетболния „Черно море - Порт Варна” Денислав Коцев, а на чужденците - наставникът на „ЛУКойл-Академик” Димитрис Галанис. В редиците на българите са варненците Симеон Илиев и Асен Великов. В тима на чужденците ще топат Милян Пупович, Джордже Тресач и Педжа Стаменкович. Съдии на срещата ще бъдат Венцислав Великов, Милен Цветков и Станимир Русев. Комисар ще бъде Васил Гъдев. Традиционно ще се проведат турнири по стрелба от тройката, забивки и умения.
Иначе Тодор Стойков, който прекрати кариерата си преди началото на настоящия сезон, отново ще облече в неделя фланелката на родния си „Черно море”. След повече от десетилетие феновете на баскетбола ще могат да видят любимеца си със "синьо-белия" екип, с който започна неговата страхотна кариера.
Организаторите искат да отбележат 15 г. от последната титла на клуба, която бе взета през 1999 г. Така Стойков ще се събере с бившите си съотборници, с които пълнеха зала „Конгресна” край морето в края на миналия век.
Именно дългогодишният капитан на „Черно море” бе в основата на двете поредни титли на варненския тим, както и на фантастичното представяне в турнира за купа „Сапорта”, в който „Черно море – Соди” достигна осминафинал през сезон 1999/2000. За целта крилото ще облече екипа на „моряците” за последен път, но в състав на отбора от тези години.
Легендарният отбор на Черно море ще се изправи срещу състава на българите.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна