IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
08:13 | 12 февруари 2014
Обновен: 00:44 | 26 март 2024

Състоянието на Шумахер се влоши

Състоянието на Шумахер се влоши

По материала работи: Златина Добрева
Състоянието на Шумахер се влоши

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е получил възпаление на белите дробове, информира "Билд".
Преди около три седмици медицинският екип в болницата в Гренобъл постепенно започна да събужда Шуми от изкуствената кома, но заради получилите се усложнения акцията е преустановена. В момента той е лекуван с антибиотици.
Най-тиражният европейски вестник се допита до професор Хайнцпетер Мьоке от Хамбург, който обясни: "Пневмонията като цяло е опасно заболяване, защото тялото получава по-малко кислород и отслабва".
За пациенти в критично състояние пневмонията може да доведе до мултиорганна недостатъчност или дори смърт, заради отслабването на организма.
Мьоке пояснява как може да се стигне до пневмония по време на кома: "Една от причините може да се крие в това, че пациентът не може да се изкашля след образуването на секрета. Един здрав човек успява да се изкашля, или поглъща секрета, без дори да обръща внимание. Това предпазва белите дробове".
Навярно лекарите са разбрали за усложненията при Шумахер от повишена телесна температура или след като му е направена рентгенова снимка.
За да се установи с какъв точно антибиотик ще бъде лекуван германецът, лекарите са взели секрет от белите дробове, с помощта на стерилен ръкав, допълва изданието, цитирано от gol.bg.
"Повечето от медикаментите в такива случаи се прилагат от 7 до 10 дни. Ако имат ефект, при пациенти се усеща подобрение на третия или четвъртия ден след приема и той вече е без опасност за живота. Но има бактерии, които са резистентни на много антибиотици и при такива случаи пациентът остава с опасност за живота", допълва професорът.
"Дали Михаел усеща възпалението, докато е в кома? Не. Той е получил болкоуспояващи, за да не чувства болка, или недостиг на кислород", завършва своя коментар Мьоке.

Коментари

Новини Варна