IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
12:52 | 31 януари 2014
Обновен: 03:08 | 17 април 2024

Джордия е 9-та при младите спортисти

Джордия е 9-та при младите спортисти

По материала работи: Борис Проданов
Джордия е 9-та при младите спортисти

Лекоатлетът Денис Димитров бе определен за най-добър млад спортист на България за 2013 г. Той събра 510 т. в анкетата на сайта Viasport.bg, в която участваха рекордните 74 представители на медии от цяла България. Гласове получиха общо 52-ма млади спортисти, навършили 19 г. през изминалата година, които са представите на 22 вида спорт.
Под №9 е класирана талантливата плувкиня на варненския “Астери” Георгия Кадоглу. През 2013 г. Джорджия става 24 пъти републикански шампион. Покрива за 7-ми път разряд за майстор на спорта. Тя е единствената девойка от цяла България, която през 2013г. покрива нормативи и участва в Европейско първенство джуниор, на което се класира на полуфинал в дисциплината 200 м. бруст. Участничка и на Световно първенство -джуниър – 17-о място на 200 м бруст, 4-кратна балканска шампионка. За миналата година е взела 35 медала и подобрява 3 национални рекорда от далечната 1976г. Многократно става първа в месечната анкета “Спортист на Варна”. Тя е сред призьорките тази година на варненското спортно училище “Г. Бенковски”.
Иначе за титлата на Денис Димитров натежа невероятният на 100 м за юноши - 10,16 сек. 19-годишният лекоатлет роден в Монтана спринтьор изпревари само с 28 т. втория в класацията - баскетболистът на националния отбор и на мъжкия “Арис” (Солун) Александър Везенков. На трето място се нареди световната шампионка и втора от европейското по борба за девойки Елица Янкова, която събра 384 т.
Победителят получи награда от председателя на БОК Стефка Костадинова. Министърът на спорта проф. Мариана Георгива пък награди момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика за девойки, избрани за отбор на годината. От министерството бяха подготвили по един трибагреник за отбора и за всеки от призовата тройки, който младите ни звезди гордо да развяват по международните сцени.
Първият приз в историята на анкетата за треньор №1 при подрастващите отиде у наставничката на грациите Камелия Дунавска.

Коментари

Новини Варна