IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
13:42 | 30 януари 2014
Обновен: 01:42 | 12 април 2024

Пловдивски студенти трупат сили за Варна с контрола

Пловдивски студенти трупат сили за Варна с контрола

По материала работи: Борис Проданов
Пловдивски студенти трупат сили за Варна с контрола

Баскетболният “Академик” (Пд) победи със 78:63 гостуващия му член на НБЛ “Берое” и възвърна част от самочувствието си след загубата, претърпяна преди дни от “Академик” (Бл) като гост.
Пловдивчани заиграха много силно още от началната сирена и набързо дръпнаха в резултата, като след първата четвърт вече имаха преднина от 20 т. – 27:7. Разликата се запази в тези граници чак до последните минути, когато отпускане в редиците на студентите позволи на старозагорци да намалят пасива си до 15 т.
"Доволен съм от отбора, играхме много добре в защита и резултатът се вижда", заяви след мача треньорът Асен Николов.
Той не можеше да разчита на двама от основните си състезатели - Христо Господинов, който пропусна мача заради ангажименти с изпити, и Мартин Пенев, който е болен. В отсъствието на двамата високи играчи обаче много добре се включи младият Стоян Грънчарски.
Тази седмица “майните” гостуват на ИУ - Варна, а срещата между младежките отбори на “Академик” (Пловдив) и “Академик” (Варна), която трябваше да се играе под тепетата, бе отложена заради грипна епидемия в тима на варненци.
За сметка на това ИУ – Варна, днес от 17,30 ч. провежда проверка в собствената си зала с елитния “Черно море”. Очевидно за пловдивчани няма да има милост в официалния мач, който е на култовата дата 2 февруари в залата на Икономическия университет в морския град.

Коментари

Новини Варна