IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
13:42 | 30 януари 2014
Обновен: 00:41 | 26 март 2024

Варненският тенисист играе втори за “Купа Дейвис”

Варненският тенисист играе втори за “Купа Дейвис”

По материала работи: Борис Проданов
Варненският тенисист играе втори за “Купа Дейвис”

Беше изтеглен жребият за реда на срещите от двубоя от втора група на Евро-африканската зона на “Купа Дейвис" Финландия - България в Хелзинки.
В първия мач в петък от 16 ч. в зала "Тали тенис център" играят втората ракета на България Александър Лазов и първата на домакините Ярко Ниеминен. Следва срещата Димитър Кутровски - Мике Континен.
В събота за срещата на двойки от 15 ч. капитанът Тодор Енев е заявил варненеца Тихомир Грозданов (ракета №1) и Димитър Кутровски. Колегата му Ким Тиликайнен е записал дуета Ниеминен - Континен.
В неделя са последните 2 срещи на единично. От 13 ч. на корта излизат Ярко Ниеминен - Димитър Кутровски, а след това е мачът Александър Лазов - Мике Континен.
Главният съдия на двубоя Валери Лутков от Чехия припомни, че промени в заявките могат да бъдат направени до час преди мача на двойки и първия мач на единично в неделя, както и непосредствено преди 5-ата среща.
С този тенис сблъсък нашата страна отбелязва 50 г. от дебюта на националния отбор в “Купа Дейвис". Първият мач на България е бил на 3 май 1964 г. срещу Франция в Дижон. Оттогава имаме 101 срещи и 54 победи.
При успех на България отборът ще се изправи на четвъртфиналите от 4 до 6 април срещу победителя от срещата Босна и Херцеговина - Гърция. Ако паднат, националите ще играят на същите дати мач за оставане в групата срещу загубилия в двубоя в Сараево.

Коментари

Новини Варна