IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
15:53 | 26 януари 2014
Обновен: 03:38 | 17 април 2024

Варна - част от нов автомобилен шампионат

Варна - част от нов автомобилен шампионат

По материала работи: Борис Проданов
Варна - част от нов автомобилен шампионат

Едномарковият шампионат “V1 Челиндж”, създаден преди три години от европейския шампион в ралитата Волкан Ъшък, ще намери своето логично продължение с шестте си кръга у нас през този сезон. Това стана ясно по време на еднодневна презентация, която отборът на Волкан Ъшък организира специално за 8 български пилоти на пистата на истанбулския “Йълдъз Техник Университет”.
"Да, всичко е договорено с българската автомобилна федерация и ще стартираме “V1 Челиндж България” със състезание в София на 22 юни 2014 г.", категорично заяви Волкан Ъшък.
Останалите пет кръга са съответно на 3 юли (Пловдив), 24 август (Сливен), 21 септември (Русе), 12 октомври (Варна) и финал на 2 ноември в Бургас. На късия вариант на пистата (350 м) осмината пилоти - Диана Стоянова, Цветомира Георгиева, Екатерина Стратиева, Даниел Попов, Мишел Георгиев, Александър Спасов и присъединилият се към групата малко по-късно Ясен Попов, направиха по 2 сесии, за да се запознаят с качествата на автомобила “ВолкиКар”, от който всеки месец в Бурса се произвежда по едно шаси за надпреварите в националното първенство на страната и в състезанията в Молдова и Туркменистан.
България ще бъде третата държава, която ще има такъв едномарков шампионат, акцентът на който повече пада върху атрактивността и достъпността на състезанията, отколкото върху най-високотехнологичните автомобили и по-горните етажи на пилотското майсторство.

Коментари

Новини Варна