IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
11:54 | 18 януари 2014
Обновен: 14:22 | 17 май 2024

Григор Димитров: Направих много важна крачка напред

Григор Димитров: Направих много важна крачка напред

По материала работи: Златина Добрева
На Гришо майка му и баща му идват. Маша не!

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров логично остана много доволен от престижната победа над канадския гигант Милош Раонич, която го изпрати на 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия.
За място на 1/4-финалите хасковлията ще спори срещу испанеца Роберто Баутиста-Агут, който прави фурор в Мелбърн, след като елиминира двама много силни тенисисти последователно - Хуан Мартин Дел Потро и Беноа Пер.
"Много съм доволен, че спечелих този мач, определено. За мен обаче това е просто още една победа", заяви Гришо на пресконференцията след двубоя.
"Направих важна крачка с достигането на втората седмица в Мелбърн. Не мисля, че това ще е последният път, в който играем с Милош. Тренирам много здраво, направих си домашното и мисля, че това, което постигнах, е нещо очаквано за мен.
Чувствам се много добре, след като вече навлязох във втората седмица на Откритото първенство на Австралия и мисля мач за мач.
Търпението бе от много важно значение в този мач, а условията не бяха никак леки, тъй като имаше малко вятър и въздушни течения на корта. Срещу мен пък бе един от тенисистите с най-мощен сервис. Трябваше да покажа търпение и да се възползвам от всяка възможност до която се добера. Пълните трибуни пък допринесоха за страхотната атмосфера.
Малките детайли преди началото на някой мач ми помагат много. Просто малко съвети от Роджър Рашийд, които ти помагат да се справиш с даден противник. Една от положителните страни при работата ми с него е, че всеки ден е на 100 процента, каза още българинът, цитиран от gol.bg.

Коментари

Новини Варна