IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
10:14 | 14 януари 2014
Обновен: 10:24 | 27 март 2024

"Спартак" стартира подготовка (+ГАЛЕРИЯ)

"Спартак" стартира подготовка (+ГАЛЕРИЯ)

По материала работи: Златина Добрева
"Спартак" стартира подготовка (+ГАЛЕРИЯ)

В слънчево настроение, с нови надежди, нов треньор, нова екипировка играчите на “Спартак 1918” излязоха за първа тренировка от зимната подготовка. Наставникът Атанас Атанасов – Орела, изведе 23-ма футболисти на първото занимание. Сред тях имаше и доста нови лица, някои от които познати на феновете и футболната общественост в морската столица. Това са завърналите се Радомир Тодоров и Виктор Драголов и Владислав Мирчев, както и вратарят Петър Денчев, Петър Патев, Станимир Георгиев, Илиян Неделчев и Траян Дянков, който ще бъде играещ помощник-треньор и капитан на “соколите“.
Преди първото занимание за годината треньорският щаб и ръководството на “Спартак 1918” дадоха пресконференция, на която споделиха какви са основните цели и каква ще е тяхната стратегия, за да може славният варненски клуб да изплува от блатото, в което тъне в последните години. На срещата с медиите присъстваха новият треньор Атанас Атансов, помощникът му Траян Дянков, новият наставник на вратарите Илко Станчев, председателят на УС Антон Фажев и легендата Красимир Зафиров.
Всички те се обединиха около мнението, че първа и основна цел пред отбора е оцеляването в Б група.
Атанасов разкри още, че до края на зимната пауза ще опита да привлече още 3—ма-4-ма нови играчи, а сред опциите остава и екснационалът Коста Янев. Той потвърди, че по време на подготовката отборът ще изиграе общо 7 спаринга, като засега единствените сигурни противници са “Черноморец” и “Несебър”.
Атанасов забранява на играчите всякакви медийни изяви, като заяви, че всяка седмица ще има пресконференция, на която журналистите ще могат да се запознават с актуалните новини, долитащи от стадион “Спартак”.
Стана ясно още, че членът на УС на клуба Николай Станчев е новият директор на ДЮШ на "соколите". След пресконференцията в съблекалнята отец Дончо благослови играчите, треньорския щаб и ръководството и отслужи водосвет за здраве и успехи. Първата тренировка на отбора бе уважена и от доста легенди на “Спартак”, сред които и Живко Господинов, който също пожела успех на “соколите“ в техния полет към слънчевото бъдеще и излизането от тъмните облаци
Иван Барбов

Коментари

Новини Варна