IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
15:25 | 13 януари 2014
Обновен: 01:57 | 25 април 2024

“Баските” гостуват за “Купа България”

“Баските” гостуват за “Купа България”

По материала работи: Борис Проданов
“Баските” гостуват за “Купа България”

Вече са ясни датите и регламентът за провеждането на „Купа България” за мъже. Тази година турнирът отново ще бъде разделен в няколко фази. Първият етап ще бъде на 22 януари. В него участие ще вземат четирите отбора от А НВГ, подали заявка за участие, отборите от Висшата лига и 5 отбора в дънотo на класирането от Суперлигата, останалите тимове от най-висшия ешелон се класират директно за втората фаза на турнира. Отборите ще бъдат разделени на 9 двойки и ще изиграят само 1 мач – 4-те отбора от А НВГ ще срещнат 4 отбора от Висшата лига, а останалите 5 ще играят срещу тимовете от Суперлигата, като двойките ще бъдат определени чрез жребий. В тази фаза втородивизионният варненски “Черно море-БАСК” гостува на “Хектор” в столицата.
Във втората фаза (4 февруари) ще се срещнат отборите победители от първия етап и 7-те тима от Суперлигата. Те ще бъдат разделени на 8 двойки отново чрез жребий. В третата фаза (11 февруари) продължават 8-те отбора победители и след един мач ще се определят най-добрите 4, които ще играят на полуфинал. Право на домакинство в първите три фази ще имат отборите от по-долния ешелон. Последният етап ще бъде в 2 дни в София. На 14 март ще бъдат изиграни двата полуфинала (двойките отново ще бъдат определени чрез жребий), на 15 март е финалният мач, който ще определи носителя на “Купа България”.

Коментари

Новини Варна