IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
07:27 | 24 юни 2014
Обновен: 09:17 | 26 април 2024

Денят на олимпизма отбелязаха във Варна

Денят на олимпизма отбелязаха във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Денят на олимпизма отбелязаха във Варна

Денят на национален траур в понеделник отложи за днес честването на Международния ден на олимпизма (23 юни). На Алеята на спортната слава в Морската градина се състоя традиционното факелно бягане, с което спортно училище „Г. Бенковски“, БОК и Олимпийски клуб – Варна припомнят, че сме част от олимпийското семейство.
Представителите на община Варна подкрепят събитието. Но в момента цялата администрация е ангажирана за ликвидиране на последствията от трагедията в кв."Аспарухово".
Символичният олимпийски огън беше носен от ученици на спортно училище, премина по Алеята на славата и беше предаден на Валентин Пантелеев – секретар на Олимпийски клуб - Варна. Той от своя страна връчи на всички участници в кроса грамоти. С 1-минутно мълчание бяха почетени жертвите на потопа в кв."Аспарухово".
Всяка година на този ден светът празнува зараждането на светлата искра на Олимпизма. Организираните на тази дата спортни събития носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна