IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
05:00 | 27 юни 2014
Обновен: 09:20 | 26 април 2024

Алжир стигна за първи път до осминафинал

Алжир стигна за първи път до осминафинал

По материала работи: Златина Добрева
Алжир стигна за първи път до осминафинал

Алжир влезе в историята, като се класира за първи път на осминафинал на световно първенство. Пустинните лисици направиха 1:1 срещу Русия и завършиха втори в група Н. Африканците ще играят с Германия в следващата фаза. Алжир е срещал Бундестима 2 пъти, като има 2 победи срещу немците.
Русия пък отпадна безславно без дори да спечели мач на това първенство. Сборная остана с 2 точки от равенствата с Алжир и Южна Корея. Русия не е преодолявала група на световно от 1986 г., когато отпадна на осминафинал от Белгия, пише gol.bg.
Отборът на Фабио Капело започна отлично мача и още в 6-ата минута поведе. Александър Кокорин се разписа с хубав удар с глава, след центриране на Комбаров.
Защитата на Русия обаче бе много лабилна при центриранията от статичните ситуации. Именно при такава се стигна до изравнителния гол. Брахими центрира от фаул, вратаря Акинфеев излезе, но не стигна до топката и Слимани я засече с глава във вратата.
Повторенията показаха, че феновете от трибуните заслепиха с лазер вратаря на Русия точно преди центрирането.
Така за първи път в историята два африкански отбора стигат до фазата на елиминациите на световно първенство, след като и Нигерия продължи напред. На последните 7 мондиала винаги имаше по 1 представител на Черния континент на осминафиналите.

Коментари

Новини Варна